Αυξάνονται τα απλήρωτα δάνεια

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα οι οφειλέτες που εμφανίζουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Βασίλη Ράπανο, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, περισσότεροι από ένας στους δέκα οφειλέτες δεν θα μπορέσουν μέχρι τα τέλη του χρόνου να ανταποκριθούν.

Ο κ. Ράπανος -που τάχθηκε έστω και με επιφυλάξεις υπέρ του σχεδίου νόμου- υποστήριξε ότι, ενώ την προηγούμενη χρονιά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφθασαν το 10%, μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό.

Από αυτά, την πρώτη θέση κατέχουν τα καταναλωτικά δάνεια και ακολουθούν τα στεγαστικά.

Ο κ. Ράπανος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι καταθέσεις τον περασμένο Αύγουστο αυξήθηκαν περίπου 1,5 δισ. ευρώ, αν και αναγνώρισε πως από τις αρχές της οικονομικής κρίσης έως τον Ιούλιο του 2011 οι ελληνικές τράπεζες «έχασαν περίπου 48 δισ. ευρώ».

Επίσης διευκρίνισε πως πολλά από τα χρήματα αυτά πήγαν στο εξωτερικό, ενώ άλλα τοποθετήθηκαν σε θυρίδες ή κρατούνται ως μετρητά.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επέμεινε στη φερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος στη χώρα μας, δήλωσε ότι η πιστωτική επέκταση δεν ακολούθησε ανάλογα τη μείωση του ΑΕΠ, γεγονός που -κατά την άποψή του- δείχνει πως οι τράπεζες έριξαν ρευστότητα στην αγορά, ενώ αναγνώρισε πως η ζήτηση των δανείων μειώθηκε κατά 50% και το απέδωσε στο ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες επηρέασαν αρνητικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.