Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη, μειώνεται η φοροδοτική ικανότητα

Η αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, που αυξάνονται διαρκώς, αποτυπώνεται στην πλήρη της διάσταση, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι μόλις σε ένα μήνα, τον Ιανουάριο του 2017, προστέθηκαν άλλοι 1,6 δισ. ευρώ απλήρωτοι φόροι στο ληξιπρόθεσμο χρέος που αγγίζει πλέον τα 93,6 δισ.ευρώ.

Ειδικότερα περίπου 600 εκατ. βεβαιωμένων φόρων δεν έχουν πληρωθεί, ενώ ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου αυξήθηκε από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο κατά 27.000 άτομα και ο αριθμός των οφειλών που κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση λογαριασμών ακίνητης περιουσίας) φτάνουν τα 1.672.500 άτομα.

4 σχόλια σχετικά με το “Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη, μειώνεται η φοροδοτική ικανότητα”

  1. Παντού όταν διαβάζω τέτοια άρθρα, αναφέρεται η φράση “οι φορολογούμενοι δεν μπορούν ν’ανταποκριθούν στις φορολογικές τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ”.
    Χρησιμοποιούμε λεξιλόγιο πλύσης εγκεφάλου. Ποιες υποχρεώσεις; Από πότε η ληστεία, η απάτη και η υποταγή έγινε υποχρέωση των πολιτών στους οποίους τους φορτώνουμε την ταμπέλα του φοροφυγά από πάνω;
    Αυτό φυσικά θέλουν, να υπερφολογούνε τους πάντες ώστε μετά με το πρόσχημα της “φοροδιαφυγής” να τους κατακλέψουν βάση “νομοθεσίας.”

    1. MG Όταν σε κλείνουν στη φυλακή, καμία σημασία δεν έχει αν την αποκαλούν φυλακή, σωφρονιστήριο, ψειρού, μπουζού κλπ.
      Το θέμα είναι ότι είσαι πίσω από τα σίδερα.
      Το ίδιο ισχύει για τους φόρους.
      Όταν το κράτος-ληστής με γδέρνει, δεν με ενδιαφέρει αν το λέει φόρο, τέλος, υποχρέωση, χαράτσι ή όπως αλλιώς θέλει.
      Η ουσία είναι ότι ο κόσμος στέγνωσε και ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *