Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Νέα αύξηση κατά 645 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν τον Αύγουστο οιληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορολογουμένων προς το δημόσιο. Έτσι, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιωτών προς το κράτος έφθασε τα 72,18 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο ανήλθαν σε 6,923 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό εισπραξιμότητας επί των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται στο 14%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε νέο χρέος 100 ευρώ εισπράττονται μόνο 14 ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, με χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκαν τον Αύγουστο οι έλεγχοι από τον ελεγκτικό μηχανισμό. Έτσι, το μήνα αυτόν, από το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου ολοκληρώθηκαν μόνο 11 έλεγχοι έναντι 35 τον Ιούλιο και 68 τον Ιούνιο.

Από το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων τον Αύγουστο ολοκληρώθηκε ένας έλεγχος έναντι 18 τον Ιούλιο και 48 τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *