Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ!

Από τους 82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά οι 44 πρόσκεινται στη Ν.Δ. και οι υπόλοιποι 38 στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές είναι : Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Ιωάν. Κοσμίδης, Θεόφ. Λεονταρίδης, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης. Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ έχουν προσφύγει με αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας και διεκδικούν εκατομμύρια από το Δημόσιο οι Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας,, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης και Αναστ. Χωρέμης.

Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο κάποιοι από τους παραπάνω βουλευτές να έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αλλά για να παραιτηθούν επίσημα από τα αναδρομικά πρέπει να το καταθέσουν γραπτώς στο Εφετείο. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και σωρεία επικριτικών σχολίων δεν είναι ότι οι προαναφερθέντες βουλευτές ζητούν το Δημόσιο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά που δικαιούνται (άλλωστε μερικοί είχαν καταθέσει αγωγή το 2009, πριν ξεσπάσει η κρίση και το αν το δικαιούνται, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη), αλλά ότι ζητούν και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη!

Τι ζητούν

Σχεδόν όλοι, οι νυν και πρώην βουλευτές που προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας διεκδικούν από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους. Αν το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαιώσει τους βουλευτές τότε εκτός από την αποζημίωση των 10.000 ευρώ το ποσό που θα λάβει για τα αναδρομικά ο κάθε βουλευτής ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ ανάλογα με το πόσα χρόνια διετέλεσε βουλευτής και το πόσες αγωγές έχει καταθέσει.

Πάντως, η πρώτη εφετειακή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήταν υπέρ του Δημοσίου απορρίπτοντας την προσφυγή του πρώην βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., Ευγένιου Χαϊτίδη, ο οποίος διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 401.152,82 ευρώ. Αντίθετα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει τους τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας, Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα, όμως οι υποθέσεις τους έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους. Επίσης, στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμούν προς εκδίκαση οι αγωγές των κληρονόμων των Γιαν. Σκουλαρίκη, Αντ. Ντετιδάκη, Ε. Ανθόπουλου και Ν. Παπαηλία.

Οι 47 που αποσύρθηκαν

Στην λίστα υπήρχαν ακόμα 47 βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και πρώην, οι οποίοι, μετά το “κράξιμο”, απέσυραν τις διεκδικήσεις τους.

Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, η Νόρα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμανουήλ Μπακόπουλος, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΛΑΟΣ και η οικογένεια του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και αργότερα του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κατσώνη. Από τη Ν.Δ., παραιτήθηκαν οι Ζωή Μακρή, Δημ. Γαλαμάτης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Σταυρογιάννης Νίκος, Γιαν. Μανώλης, Γεωργ. Καλατζής, Μιχ. Λιάπης, Αντ. Φούσας, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος , Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Γεωργ. Κωνσταντόπουλος.
Ενώ, από το ΠΑΣΟΚ οι εξής 17: Μαρία Ματσούκα, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Λεων. Τζανής, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Χρ. Θεοδώρου, Αλεξ. Μπαλτάς, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης και Δημ. Κουλουριάνος.

[sc:Πηγή id=”http://attikanea.blogspot.com/2012/05/82-250000.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.