Αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τα «κόκκινα» δάνεια

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

begar

Διαβάζω για αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, που θα γίνουν στα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, χωρίς να ερωτηθεί ο δανειολήπτης.

Αυτό είναι κάτι που ήδη έχουν κάνει κάποιες τράπεζες από πέρσι. 

Για παράδειγμα κάποιος χρωστούσε σε πιστωτική κάρτα π.χ. 10.000 ευρώ και είχε καταστεί ολόκληρη η οφειλή ληξιπρόθεσμη και απαιτητή.  Ξαφνικά ο οφειλέτης έλαβε μηνιαίο λογαριασμό για την κάρτα, όπου είχαν διαγραφεί οι τόκοι, απέμεινε μόνο το κεφάλαιο και η τράπεζα άρχισε από την αρχή να ζητάει μηνιαία δόση, προσθέτοντας κάθε μήνα τον αναλογούντα τόκο, εφόσον ο οφειλέτης δεν πλήρωνε.   Με αυτό τον τρόπο, η τράπεζα εμπόδισε μια οφειλή να χαρακτηριστεί ως κόκκινη και με δημιουργική λογιστική εμφάνισε την οφειλή ως ρυθμισμένη και εξυπηρετούμενη, έναντι των ελέγχων που ανέμενε.

Στην ουσία ήταν ένα κόλπο, όχι για διευκόλυνση των δανειοληπτών, αφού αυτοί έτσι και αλλιώς δεν πλήρωναν, αλλά για να εμφανίσουν οι τράπεζες μικρότερες δυσμενείς προβλέψεις στους ισολογισμούς, δηλαδή καλύτερα οικονομικά στοιχεία.

Τούτων δοθέντων, καταλαβαίνουμε ότι όταν μιλάμε για 107 δις κόκκινα δάνεια, στην πραγματικότητα τα φέσια είναι πολύ πολύ μεγαλύτερα.

Αυτό που δεν μας εξηγεί κανένας και ούτε αναφέρεται σε αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ, είναι το πως γίνεται, ενώ το επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο 0.05%, όπως φαίνεται ΕΔΩ, οι τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν κάτι διψήφια επιτόκια στις οφειλές των πελατών τους, χωρίς κανένα πολιτικό τομάρι να μιλάει για αισχροκέρδεια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.