Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τα «κόκκινα» δάνεια

begar

Διαβάζω για αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, που θα γίνουν στα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, χωρίς να ερωτηθεί ο δανειολήπτης.

Αυτό είναι κάτι που ήδη έχουν κάνει κάποιες τράπεζες από πέρσι. 

Για παράδειγμα κάποιος χρωστούσε σε πιστωτική κάρτα π.χ. 10.000 ευρώ και είχε καταστεί ολόκληρη η οφειλή ληξιπρόθεσμη και απαιτητή.  Ξαφνικά ο οφειλέτης έλαβε μηνιαίο λογαριασμό για την κάρτα, όπου είχαν διαγραφεί οι τόκοι, απέμεινε μόνο το κεφάλαιο και η τράπεζα άρχισε από την αρχή να ζητάει μηνιαία δόση, προσθέτοντας κάθε μήνα τον αναλογούντα τόκο, εφόσον ο οφειλέτης δεν πλήρωνε.   Με αυτό τον τρόπο, η τράπεζα εμπόδισε μια οφειλή να χαρακτηριστεί ως κόκκινη και με δημιουργική λογιστική εμφάνισε την οφειλή ως ρυθμισμένη και εξυπηρετούμενη, έναντι των ελέγχων που ανέμενε.

Στην ουσία ήταν ένα κόλπο, όχι για διευκόλυνση των δανειοληπτών, αφού αυτοί έτσι και αλλιώς δεν πλήρωναν, αλλά για να εμφανίσουν οι τράπεζες μικρότερες δυσμενείς προβλέψεις στους ισολογισμούς, δηλαδή καλύτερα οικονομικά στοιχεία.

Τούτων δοθέντων, καταλαβαίνουμε ότι όταν μιλάμε για 107 δις κόκκινα δάνεια, στην πραγματικότητα τα φέσια είναι πολύ πολύ μεγαλύτερα.

Αυτό που δεν μας εξηγεί κανένας και ούτε αναφέρεται σε αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ, είναι το πως γίνεται, ενώ το επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο 0.05%, όπως φαίνεται ΕΔΩ, οι τράπεζες συνεχίζουν να χρεώνουν κάτι διψήφια επιτόκια στις οφειλές των πελατών τους, χωρίς κανένα πολιτικό τομάρι να μιλάει για αισχροκέρδεια.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>