Minilink

Αφήνουν στην «ψάθα» τους μικροοφειλέτες ενώ οι «μεγαλοκαρχαρίες» κάνουν πάρτυ!

Της Μίνας Αφεντούλη

Με άδειες τσέπες κι εντελώς απροειδοποιήτα αφήνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και οικονομική αστυνομία όλο και περισσότερους Έλληνες πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη αφήνοντας στο απυρόβλητο τους δεκάδες μεγάλους καρχαρίες με χρέη εκατομμυρίων που διαπιστώνονται να ζουν της ζωής τους εις βάρος του κορόϊδου.

Κρίμα στο λαιμό του θα πρέπει να έχει το θάνατο ενός ανθρώπου ο Διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.

Η επιστολή – εφόσον είναι γνήσια – προκαλεί ανατριχίλα. Δημοσιεύθηκε χθες στο olympia.grκι ακόμη όσο και αν ψάξαμε δεν είχαμε νεότερη ενημέρωση αν ο απεγνωσμένος Έλληνας προέβη στο απονενοημένο διάβημα. Διαβάστε και θα καταλάβετε:
Η τελευταία μου επιθυμία

Εδώ και αρκετό διάστημα βιώνω ένα δράμα τό οποίο αφιερώνω αποκλειστικά στον κο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, διοικητή τού ΙΚΑ.

Είμαι 54 ετών, ανασφάλιστος, μέ σοβαρότατα προβλήματα υγείας ανίκανος νά δουλέψω καί προσπαθώ νά ζήσω τήν οικογένειά μου εκτρέφοντας 39 κατσίκες. Δέν έχω σέ καμμία τράπεζα ούτε 1 ευρώ. Εχθές 7/6/2013 πήγα να εισπράξω 13.000 ευρώ από τό ταμείο Παρακαταθηκών καί Δανείων υπόλοιπο εκπληστηριάσματος από τήν πατρική μου οικία καί έκπληκτος διαπίστωσα ότι μού τά κατέσχεσαν γιά χρέος τό οποίο είχα πρός τό ΙΚΑ. Τά χρήματα αυτά μού ήταν τόσα απαραίτητα γιά τήν αγορά λίγων ζωοτροφών γιά τά ζώα μου, νά αγοράσω φάρμακα γιά τήν υγεία μου (έχω φοβερούς πόνους), νά πάρω ένα κομμάτι ψωμί νά φάει τό παιδί μου.
Νά είσαι καλά κύριε Σπυρόπουλε,
Εγώ θά αποχωρήσω από τήν ζωή όχι από δειλία αλλά από αξιοπρέπεια.
Αφιερώνω τήν ζωή μου στό ΙΚΑ καί πιστεύω ότι η αναχώρησή μου από τήν ζωή θά γίνει τό έναυσμα νά ξεσηκωθούν όλοι οι αναξιοπαθούντες καί ο φτωχοποιημένος λαός.

Ξεσηκωθείτε φουκαράδες Ελληνες.

Η ζωή μου κατάρα στά κεφάλια σας κε Σπυρόπουλε, Στουρνάρα , Σαμαρά κ.λ.π. δοσίλογοι δολοφόνοι.

Το αίμα μου θά  πιτσιλίσει τήν Ελληνική σημαία μέ τήν οποία θά τυλιχτώ καί άς γίνει λάβαρο γιά τόν ξεσηκωμό τού λαού.

Γειά σας.
Κ.Π.

ΥΓ. Καί μήν προσπαθήσετε να μεαποτρέψετε. Έχω λάβει τά μέτρα μου.
*Παρακαλώ την διαχείριση να μην δώσει την ηλ. διεύθυνσή μου σε κανένα.

Κανείς δε γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά τι απέγινε ο Κ. Π. Μπορεί κάποιοι να υποστηρίξουν ότι δεν υπήρξε ποτέ. Μόνο που ο Κ. Π., μπορεί να μην έγραψε αυτή την επιστολή, αλλά σίγουρα υπάρχει και δεν είναι μόνο ένας. Είναι δεκάδες Έλληνες που, όταν έφτασαν στον γκισέ της τράπεζας, διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός τους είχε κάνει φτερά και σκέφτηκαν την αυτοκτονία ως μοναδική λύση από το αδιέξοδο τους.

Το χέρι στα λιγοστά τους χρήματα, που θα τους έβγαζαν για λίγο από τη δυσάρεστη θέση είχε βάλει το κράτος, αυτό για το οποίο πάσχιζαν μία ζωή, κόπιασαν, δούλεψαν και πλήρωσαν με τον ιδρώτα του προσώπου του.

Μπορεί ο Κ. Π. και οποιοσδήποτε άλλος που έχει βρεθεί χωρίς να το περιμένει σε αυτή τη δυσάρεστη θέση δε θα γνώριζε ότιηκατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των «χρηματικών τους διαθεσίμων» επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους,ήτανδιάταξη που εντάχθηκεστο παρά πέντεστο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα χιλιάδες επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, οι προσθήκες προβλέπουν πως για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, αλλά «περιλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμά τους, την ακίνητη περιουσία τους και το σύνολο των οφειλών τους».

Φυσικά πουθενά καμία μέριμνα για τους ασθενείς ή τους ανθρώπους σε πραγματικά δύσκολη οικονομική ανάγκη ούτε μέριμνα ώστε τουλάχιστον να ενημερώνονται εγκαίρως οι οφειλέτες ότι έγινε κατάσχεση των καταθέσεων τους!

Τα ψέματα άλλωστε τελείωσαν πια. Το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δίνει το πράσινο φως για διαδικασίες – εξπρές όσον αφορά την κατάσχεση καταθέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα δίνονται σε φορείς του στενού, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασκούν ελεγκτικό και διωκτικό έργο , δηλαδή το ΣΔΟΕ, τις εφορίες, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικός Εισαγγελέας, τον Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα της αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πληρωμών και δανείων.

Βέβαια, υπάρχει η πρόβλεψη ότι με τη νέα διαδικασία, θα εισπράττονται σχεδόν αυτόματα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι μετά την είσπραξη το υπόλοιπο των καταθέσεων δεν θα είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

Το πάγιο αίτημα της κοινωνίας γύρισε εις βάρος της

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν οι συλλήψεις ή ακόμη και οι καταδίκες σε φυλάκιση όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν ζημιώσει πολλάκις και σημαντικά το ελληνικό Δημόσιο. Ως λύση πραγματικού σωφρονισμού και κυρίως πραγματικού συμφέροντος για το ελληνικό κράτος προτείνουν την δήμευση των περιουσιών τους.
Να βγει, δηλαδή, ο Παπαγεωργόπουλος από τη φυλακή, όπου εκεί τον ταΐζει το ελληνικό κράτος, και να αφού του έχουν κατασχέσει κινητή και ακίνητη περιουσία να αναγκαστεί να ζήσει με 700 ευρώ σε ένα μισθωμένο σπίτι και όχι στη βίλλα του στο Πανόραμα που εν τω μεταξεί θα έχει κατασχεθεί και ρευστοποιηθεί προς όφελος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτό το πάγιο αίτημα μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, φαίνεται πώς γύρισε μπούμερανγκ. Ο μικρό επιχειρηματίας που παλεύει να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρηση του κι εν τω μεταξεί έχει αφήσει στην άκρη τις οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία κινδυνεύει να μείνει στην “ψάθα” κι εντελώς απένταρος αφού στην περίπτωση του οι διαδικασίες – εξπρές για κατασχέσεις καταθέσεων ενεργοποιούνται χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι εξαιρέσεις γίνονται αλλού και σε άλλα προάστια της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων. Με 1000 ευρώ στο λογαριασμό του θα μείνει άραγε ο πασίγνωστός – απ’ ότι λένε τα MME- εργατολόγος που ξέχασε να δηλώσει 6.9 εκατ ευρώ; Θα ισχύσει το ίδιο και για τον δικηγόρο από τον Πειραιά πουυπέπεσε στηνίδια παράβαση της απόκρυψης εσόδωνκι έχειαδήλωτα έσοδα ύψους 3.470.000 ευρώ, καιτο ίδιο κιένας χειρουργός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν δήλωσε εισόδημα 2.110.000 ευρώ.

Για αυτούς άραγε ο πέλεκυς θα είναι βαρύς ή πολύ απλά θα πληρώσουν κάποια εγγύηση για την αποφυλάκιση τους και μετά από την απομάκρυνση εκ του ταμείου θα τους πούνε κι ευχαριστώ;
Όλα τα έχει φροντίσει το Υπουργείο Οικονομικών! Μόνο που μαζί με τα ειδοποιητήρια θα πρέπει σιγά σιγά να ταχυδρομεί και περίστροφα ώστε να απαλλάσσει τους ιατροδικαστές από το δύσκολο έργο της αναγνώρισης της αιτίας θανάτου.

Θα μπορούν να γράφουν εφεξής οι ιατροδικαστές: Αιτία θανάτου: ΙΚΑ ή Εφορία.

Danioliptes.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.