Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Αφαίμαξη δίχως τέλος από τα ακίνητα

Τι προβλέπει το προσχέδιο για τιμές και φόρους

Δυσάρεστες εκπλήξεις σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που προαναγγέλλει αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εντός του 2012, κάτι που σημαίνει αύξηση έως και 200% σε τιμές φόρους και τέλη μέχρι και 300% στο ποσό του τέλους.

Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών που έχει σχεδιαστεί για το 2012, με στόχο τη σύγκλισή τους με τις αγοραίες, αυτόματα θα επιφέρει αναπροσαρμογή του τέλους, καθώς η τιμή ζώνης αποτελεί τη βάση υπολογισμού του φόρου.

Σε τουριστικές περιοχές και ειδικά για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, όπου η ψαλίδα μεταξύ των τιμών της εφορίας και των εμπορικών είναι τεράστια, εκτιμάται ότι η εξομοίωση θα προκαλέσει αύξηση του τέλους έως 300%.

Τα έσοδα από φόρους στην περιουσία εμφανίζονται σημαντικά ενισχυμένα κατά 217,6% το 2012. Αυτό γιατί το 2012 θα εισπραχθούν αφενός τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας του 2011 και αφετέρου λόγω της πλήρους απόδοσης του μέτρου της επιβολής του ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο εκτιμάται να ενισχύσει τα έσοδα της εν λόγω κατηγορίας κατά 2.900 εκατ. ευρώ.

Από το ειδικό τέλος ακινήτων από το οποίο αναμένεται αύξηση εσόδων 131,5% το 2011 και 217,5% το 2012 και από τις έκτακτες εισφορές προβλέπετε αύξηση 81%, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι. Δηλαδή θα πληρώσουν συνολικά 3.517 εκατ. ευρώ (1.367 έκτακτη εισφορά εισοδήματος, 450 εκατ. άλλες έκτακτες εισφορές και 1.700 εκατ. τέλος ακινήτων) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Αφαίμαξη δίχως τέλος από τα ακίνητα

 • PA

  Ρε Μπιλ, ειναι απλουστατο …. θελουν να δημιουργησουν κοινωνικη εξεγερση για τους δικους τους λογους.
  Οσοι συνεχιζουν να το παιζουν βουλευτες σ’ αυτη τη Βουλη πρεπει να πληρωσουν.
   
  Δυο επιλογες υπαρχουν …
  – Εκτελεση
  – Ισοβια
   
  Διαλεξτε και σταματηστε να προσκυνατε τα τουβλα σας !!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>