Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Αχαΐα: «Τσουνάμι» προσφυγών από δανειολήπτες στο ειρηνοδικείο για διαγραφή χρέους προς τράπεζες

Σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνεται ο αριθμός της προσφυγής δανειοληπτών από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχουν μείωση έως και διαγραφή τους χρέους τους προς τις τράπεζες, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις.

Μέσα σε λίγους μήνες, μόνο μέσω του τοπικού γραφείου της ΕΚΠOΙΖΩ στην Πάτρα έχουν καταθέσει αιτήσεις στα ειρηνοδικεία της περιοχής 500 δανειολήπτες ενώ σε επίπεδο Αχαϊας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας εκτιμάται πως ο συνολικός αριθμός των προσφυγών στη δικαιοσύνη από το σύνολο των καταναλωτικών οργανώσεων και ιδιωτικών γραφείων αγγίζει τις 3.500.

Σε δηλώσεις τους στο patrastimes.gr ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα Τάσος Νικολαδάκης έκανε λόγο για μπαράζ καταθέσεων προσφυγών εκ μέρους των δανειοληπτών οι οποίοι διαπιστωμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια τους.

[sc:Πηγή id=”http://patrastimes.gr/arthro.php?id=16412″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Αχαΐα: «Τσουνάμι» προσφυγών από δανειολήπτες στο ειρηνοδικείο για διαγραφή χρέους προς τράπεζες

 • Deek

  Διαβάζοντας όλο το άρθρο στην πηγή που αναφέρεται βλέπω αυτό: 

  “Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία: Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από τον πλειστηριασμό την ιδιόκτητη κύρια ή μοναδική κατοικία του εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Το μοναδικό ακίνητο οικιακής χρήσης που διαθέτει προστατεύεται ακόμη και αν δεν κατοικεί σε αυτό ο οφειλέτης. ”

  Και ρωτάω, δηλ εγώ που έχω ένα ερείπιο 50 τμ σε ενα οικόπεδο 70 τμ και είναι η μοναδική μου περιουσία, θεωρείται πρώτη κατοικία, ενώ δεν κατοικώ εκεί αλλα νοικιάζω?

  • begar

   Το ποια είναι η πρώτη κατοικία φαίνεται στο Ε1 της φορολογικής σου δήλωσης.

   Αν φέτος στο Ε1 δηλώσεις το …… ερείπιο ως 1η κατοικία και την κανονική σου (ενοικιαζόμενη) ως δευτερεύουσα, τότε μπορείς να το γλιτώσεις. 

    

 • Deek

  Δηλ. μπορούμε να κοροϊδευόμαστε κανονικά και με το νόμο.  🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>