Αχαΐα: «Τσουνάμι» προσφυγών από δανειολήπτες στο ειρηνοδικείο για διαγραφή χρέους προς τράπεζες

Σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνεται ο αριθμός της προσφυγής δανειοληπτών από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχουν μείωση έως και διαγραφή τους χρέους τους προς τις τράπεζες, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις.

Μέσα σε λίγους μήνες, μόνο μέσω του τοπικού γραφείου της ΕΚΠOΙΖΩ στην Πάτρα έχουν καταθέσει αιτήσεις στα ειρηνοδικεία της περιοχής 500 δανειολήπτες ενώ σε επίπεδο Αχαϊας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας εκτιμάται πως ο συνολικός αριθμός των προσφυγών στη δικαιοσύνη από το σύνολο των καταναλωτικών οργανώσεων και ιδιωτικών γραφείων αγγίζει τις 3.500.

Σε δηλώσεις τους στο patrastimes.gr ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα Τάσος Νικολαδάκης έκανε λόγο για μπαράζ καταθέσεων προσφυγών εκ μέρους των δανειοληπτών οι οποίοι διαπιστωμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια τους.

[sc:Πηγή id=”http://patrastimes.gr/arthro.php?id=16412″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Αχαΐα: «Τσουνάμι» προσφυγών από δανειολήπτες στο ειρηνοδικείο για διαγραφή χρέους προς τράπεζες

 • 17/05/2012, 12:53
  Permalink

  Διαβάζοντας όλο το άρθρο στην πηγή που αναφέρεται βλέπω αυτό: 

  “Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία: Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από τον πλειστηριασμό την ιδιόκτητη κύρια ή μοναδική κατοικία του εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Το μοναδικό ακίνητο οικιακής χρήσης που διαθέτει προστατεύεται ακόμη και αν δεν κατοικεί σε αυτό ο οφειλέτης. ”

  Και ρωτάω, δηλ εγώ που έχω ένα ερείπιο 50 τμ σε ενα οικόπεδο 70 τμ και είναι η μοναδική μου περιουσία, θεωρείται πρώτη κατοικία, ενώ δεν κατοικώ εκεί αλλα νοικιάζω?

  Σχολιάστε
  • 17/05/2012, 12:58
   Permalink

   Το ποια είναι η πρώτη κατοικία φαίνεται στο Ε1 της φορολογικής σου δήλωσης.

   Αν φέτος στο Ε1 δηλώσεις το …… ερείπιο ως 1η κατοικία και την κανονική σου (ενοικιαζόμενη) ως δευτερεύουσα, τότε μπορείς να το γλιτώσεις. 

    

   Σχολιάστε
 • 17/05/2012, 13:16
  Permalink

  Δηλ. μπορούμε να κοροϊδευόμαστε κανονικά και με το νόμο.  🙂

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.