Αύξηση-«μαμούθ» κατά 11% τον τελευταίο χρόνο στα κόκκινα δάνεια!

Αύξηση- μαμούθ κατά 11% μόνο τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζουν τα κόκκινα δάνεια σύμφωνα με μελέτη για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες!  

Ο Φίλλιπος Σταύρου, ένας από τους χιλιάδες δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, μιλά στο Star για το δικό του  πρόβλημα με το δάνειο, που είναι όμως  παρόμοιο με εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών,  καθώς ο ίδιος όπως και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι.

«Έχουμε κάνει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και περιμένουμε. Μεροκάματα στην οικοδομή δεν υπάρχουν… Έχω δώσει γύρω στις 57.000 ευρώ και χρωστάω άλλες 87.000» δηλώνει.
 
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες το 2015 είχαν συνολικά 112 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, ποσό που αποτελείτο 42% του συνόλου των δανείων.
 
Μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με την Deloitte, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, στο 45%! Πρώτα σε καθυστέρηση είναι τα καταναλωτικά δάνεια και ακολουθούν τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά.
 
«Υπάρχει μια αυξητική τάση στον αριθμό των κόκκινων δανείων, ακόμα και τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε σήμερα ουσιαστικά είναι πλασματικά. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να κοκκινίσουν δάνεια τα οποία είναι ήδη σε ρύθμιση εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά» δηλώνει στο Star  ο Μιχάλης Κούβαρης,  δικηγόρος και νομικός σύμβουλος καταναλωτών και δανειοληπτών.  

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.