Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Βάζει «χέρι» στο εφάπαξ η εφορία

Αυτόματα παρακρατούνται οι οφειλές
Τα Ταμεία θα δικαιούνται να προχωρούν σε αυτόματη παρακράτηση ποσού του εφάπαξ για άμεση είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.

Οι αυστηρές εντολές του υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο ακόμη και για κατάσχεση ολόκληρου του βοηθήματος αν χρειαστεί. Αυτό θα συμβεί ακόμη κι αν ο ασφαλισμένος έχει υπαχθεί σε ρύθμιση για τμηματική καταβολή του χρέους του ή έχει έρθει σε προσωπικό διακανονισμό με τον προϊστάμενο της εφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή τα κατασχετήρια έγγραφα προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους δικαιούχους εφάπαξ μέσω του «σφραγίσματος» του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας με το ποσό της απαίτησης του Δημοσίου από τον ασφαλισμένο.

Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε οφειλέτες αποστέλλει η εφορία, καλώντας τους να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Μέσω e-mail ενημερώνεται ο κάθε οφειλέτης ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να πληροφορηθεί το είδος, το ποσό και τη ΔΟΥ στην οποία έχει γίνει η βεβαίωση.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Βάζει «χέρι» στο εφάπαξ η εφορία

  • begar

    Δεν ξέρω γιατί αυτό αποτελεί είδηση.

    Αυτό ίσχυε πάντα. Για να εισπράξεις εφάπαξ, σου ζητούσαν φορολογική ενημερότητα και αν χρωστούσες στο δημόσιο, γινόταν αυτόματα η παρακράτηση.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>