Βουτιά 7,5% στο Χρηματιστήριο εν μέσω μαζικού ξεπουλήματος στις τράπεζες

Βουτιά σημειώνει το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικό ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών, εν μέσω έντονων ανησυχιών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Υψηλές απώλειες σημειώνουν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 11:20 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 7,43% στις 638,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 10,9 εκατ. ευρώ περίπου. Χαμηλό της συνεδρίασης είναι οι 632,77 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20 ήταν χαμηλότερα κατά 9,17%, ο FTSE-40 υποχωρούσε κατά 8,04% και ο FTSE Small Cap κατά 1,16%.

Σε ελεύθερη πτώση οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 15,44%.

Η Εθνική υποχωρούσε κατά 15,38% στα 1,43 ευρώ, η Alpha κατά 18,85% στα 0,8440 ευρώ, η Eurobank κατά 16,06% σε 0,5330 ευρώ και η Πειραιώς κατά 18,18% σε 0,2160 ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινούνταν, 66 ήταν σε αρνητικό πρόσημο, 3 σε θετικό, ενώ 5 ήταν αμετάβλητες.

Υψηλές απώλειες σημειώνουν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Γαλλία -για διαφορετικούς λόγους- μετά την επικράτηση του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ έναντι του Νικολά Σαρκοζί.

Στο Παρίσι, οι απώλειες για τον CAC-40 είναι 1,38%, στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί κατά 1,78%, ενώ σε Ισπανία και Ιταλία οι απώλειες είναι 1,62% και 1,38% αντίστοιχα. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σήμερα κλειστό.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται και στο ευρώ, το οποίο κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιανουαρίου, τα 1,2931 δολάρια.

Σε χαμηλό τετραμήνου, τέλος, υποχωρεί το πετρέλαιο, το οποίο βρέθηκε χαμηλότερα έως 3,2% στα 95,34 δολάρια, για να ανακάμψει αργότερα στα 97,20. Την περασμένη Παρασκευή είχε σημειώσει απώλειες 6,1% την περασμένη εβδομάδα.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.