Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Βρετανία: Επιβεβαιώνει το τριπλό Α η S&P

Την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας επιβεβαίωσε σήμερα η Standard & Poor’s και διατήρησε «σταθερή» την προοπτική, παρά τη σοβαρή ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η οικονομία της Βρετανίας, πλούσια και ποικίλη, η χαλαρή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική της και η ευέλικτη αγορά εργασία της εξηγούν την αξιολόγησή μας όσον αφορά το χρέος» της Βρετανίας, αναφέρει η S&P σε ανακοίνωσή της.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει ωστόσο την ύπαρξη «κινδύνων επιδείνωσης», κυρίως μια μεταστροφή της πρόσφατης μείωσης του ποσοστού ανεργίας.

Αιτιολογώντας τη διατήρηση της «σταθερής» προοπτικής στη βρετανική οικονομία, η S&P εκτιμά ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και επισημαίνει πως το Σίτι θα παραμείνει «ένα οικονομικό κέντρο πρωτίστης σημασίας» όποιες κι αν είναι οι δοκιμασίες η στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε από «σταθερή» σε «αρνητική» την προοπτική για επτά καναδικές τράπεζες.

Η απόφαση αυτή «έχει σχέση με την αύξηση των οικονομικών και βιομηχανικών κινδύνων για τις καναδικές τράπεζες», μεταξύ των οποίων οι Nova Scotia, RBC και η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT]  του Καναδά, διευκρινίζει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του.

Η S&P διατήρησε ωστόσο τις προβλέψεις της για ακόμη πέντε καναδικές τράπεζες, όπως οι Bank of Montreal και Desjardins.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Βρετανία: Επιβεβαιώνει το τριπλό Α η S&P

  • ipnosss

    Η Ελλάδα ακόμα ψάχνει φορολογικό κώδικα για να εφαρμόσει όταν στις δανειακές συμβάσεις έχει εφαρμόσει το Αγγλικό δίκαιο. 
    Στη χώρα των πτωμάτων μόνο κοράκια μπορούν να έρθουν να επενδύσουν… 
     

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>