Βυθίστηκε στην αβεβαιότητα το Χ.Α….

Χωρίς αντιστάσεις και «εγκλωβισμένος» εκ νέου στη δίνη της αβεβαιότητας, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. βυθίστηκε 7% στις συναλλαγές της Δευτέρας. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις, πτώση άνω του 18% για ΔΕΗ, Alpha Bank, άνω του 14% για Eurobank και ΟΤΕ.

Το επίσημο αίτημα της Ισπανίας για οικονομική ενίσχυση των τραπεζών της και η υποβάθμιση της Κύπρου από τον οίκο Fitch, υπενθυμίζουν ότι τα ευρωπαϊκά προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Κάτι που φαίνεται και στο εσωτερικό της χώρας, με την αγορά να κινείται «σαστισμένη» και ανήμπορη να… πατήσει στα πόδια της.

Αναλυτές τονίζουν ότι το… πάρτι του Ιουνίου είχε άδοξο τέλος καθώς οι καθυστερήσεις της νέας κυβέρνησης, λόγω των προβλημάτων υγείας τόσο του πρωθυπουργού όσο και του Βασίλη Ράπανου, ο οποίος έχει επιλεχθεί για νέος ΥΠΟΙΚ, σε συνδυασμό με το πολύ «βαρύ» κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξανεμίζουν πρόωρα τις ελπίδες που «γέννησε» το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, αναλύσεις και εκτιμήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι η υπομονή των αγορών εξαντλείται, με αποτέλεσμα η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών στις 28-29 Ιουνίου να θεωρείται η τελευταία ευκαιρία της Ευρωζώνης. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρις στιγμής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτη την Άνγκελα Μέρκελ… δεν δείχνουν να πτοούνται και συνεχίζουν τις αόριστες δηλώσεις και τις γενικολογίες, με συνέπεια οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα της συνόδου να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 6,84% στις 566,79 μονάδες, κινούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών σε αρνητικό έδαφος και καταγράφοντας αλλεπάλληλα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

Τη Δευτέρα διακινήθηκε στο ταμπλό όγκος 37,74 εκατ. τεμαχίων αξίας 41 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 28 μετοχές έκλεισαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη, 94 υποχώρησαν και 153 παρέμειναν αμετάβλητες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, ο οποίος δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, η συνεδρίαση έκλεισε με «βουτιά» 14,63% στις 211,72 μονάδες. Από τη σύνθεσή του, η μετοχή του ΤΤ υποχώρησε 20,32% στα 0,3530 ευρώ, ενώ της Alpha Bank σημείωσε πτώση 18,40% στα 1,0200 ευρώ. Ακολούθησε ο τίτλος της Eurobank με πτώση 16,31% στα 0,58 ευρώ και της ΕΤΕ με πτώση 13,61% στα 1,2700 ευρώ. Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,2370 ευρώ με πτώση 12,55%.

Από τον 20άρη, όλες οι μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, ενώ εκτός από την Coca-Cola 3E, υποχώρησαν σε ποσοστό άνω του 3%. Εκτός από τις τράπεζες, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ, κατά 18,5% στα 1,63 ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ κινήθηκε στα 1,79 ευρώ με απώλειες 14,76%.

Πηγή:www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.