«Βόμβα» καταναλωτικών δανείων: οι δανειστές απαιτούν την πώλησή τους

Στα κόκκινα δάνεια κόλλησε μετά από έξι ώρες συζητήσεων οι οποίες ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν νέο… χαρτί στο τραπέζι.

Το «κουαρτέτο» απαίτησε εκτός από τα επιχειρηματικά δάνεια, να «απελευθερωθεί» η διαχείριση και των καταναλωτικών. Ακολουθώντας κατά γράμμα το κείμενο με τα 13 προαπαιτούμενα, οι τέσσερις σεβάστηκαν την εξαίρεση –σε αυτή τη φάση- των στεγαστικών δανείων που αφορούν στην πρώτη κατοικία και των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στεγαστικά πρώτης κατοικίας και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αντιμετωπιστούν τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Ενσωμάτωσαν όμως σε αυτό τον γύρο τα καταναλωτικά προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς η πώληση των καταναλωτικών σε distress funds φέρνει αντιμέτωπα με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια τα απλά νοικοκυριά.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, αποφασίστηκε χθες οι δανειστές να παρατείνουν την παραμονή τους στην Αθήνα κατά μία ημέρα και να αναχωρήσουν το Σάββατο ενώ νέος γύρος διαβουλεύσεων είναι προγραμματισμένος για σήμερα το πρωί. Αρμόδια κυβερνητική πηγή εμφανιζόταν αισιόδοξη ότι τελικώς θα βρεθεί λύση. Η αγορά διαχείρισης των κόκκινων δανείων θα δημιουργηθεί σε κάθε περίπτωση με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι θα επιτύχει την εξαίρεση των κόκκινων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας αλλά και ορισμένων επιχειρηματικών με προϋποθέσεις. Άγνωστο παραμένει ακόμη το τι θα συμβεί με τα καταναλωτικά.

Κατά τη χθεσινή πολύωρη διαπραγμάτευση –εκτός από τον πρωϊνό τρίωρο κύκλο επαφών υπήρξε και βραδινός ο οποίος ξεκίνησε μετά τις 20:00 το βράδυ- επήλθε συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων . Για το θέμα του ΑΔΜΗΕ η κυβέρνηση πέτυχε να διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών –μετά την απόσχιση το 51% θα παραμείνει στην κυριότητα του δημοσίου- ουσιαστικά όμως εκχώρησε το management.

Ναι μεν θα έχει την πλειοψηφία των μελών στο ΔΣ και συγκεκριμένα δικαιώματα άσκησης βέτο, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποτελεί ουσιαστικά πρόσωπο επιλογής του στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα αποκτήσει το 49% της εταιρείας. Ο στρατηγικός επενδυτής θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύων. Η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί για την απώλεια που θα υποστεί από την απόσχιση των δικτύων αλλά σε συντομότερο χρόνο από αυτόν που προέβλεπε η αρχική ελληνική πρόταση (10ετία).

www.fpress.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.