Βόμβα 200 δισ. € βλέπει το ΔΝΤ στις τράπεζες

Μεγάλη διαμάχη ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα μεταξύ ΕΕ και Δ.Ν.Τ με αφορμή την διαρροή από το πρώτο αποσπάσματος μελέτης για τις ζημίες των Ευρωπαϊκών τραπεζών από τα κρατικά ομολόγα της Ευρωζώνης.

Η μελέτη που αναμένεται να περιέλθει στο Global Financial Stability Report που εκδίδει το ΔΝΤ υπολογίζει κάνοντας χρήση των τιμών των CDS την πραγματική τρέχουσα αξία των ομολόγων έξι κρατών και όχι αυτή που γράφουν οι ευρωπαικες τράπεζες στου ισολογισμούς τους.

Πρόκειται για τα ομόλογα των Ελλαδας,Ιρλανδιας,Πορτογαλλιας, Βελγίου ,Ισπανίας και Ιταλίας.

Συμφώνα με την κατάληξη της ερευνάς αν αποτιμηθούν τα ομόλογα των παραπάνω χωρών στις πραγματικές τους τιμές θα επιφέρουν μια συνολική ζημία στο core tier των ευρωπαϊκών τραπεζών ύψους 200 δις. € !

Η ζημία αυτή αναμένεται να μειώσει το core tier των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά 10-12% κατά μέσο όρο ενώ συμφωνά με τους αναλυτές μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εξαγορές εξ αντανακλάσεως καθώς πολλές τράπεζες θα βρεθούν με νέους μέτοχους λογω της απομειωσης των κεφαλαίων τους.

Είναι προφανές το τι θα σημάνει αυτό για τις ελληνικές τράπεζες στην περίπτωση που τελικά οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Ευρώπη αντέδρασε έντονα σε αυτήν την μελέτη με πρώτη την Ισπανίδα υπουργο Οικονομικων   να τονίζει ότι το ΔΝΤ κάνει λάθος υπολογισμούς καθώς δεν αθροίζει τα γερμανικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες των οποίων η τιμή πρόσφατα ανέβηκε.

Η επίσημη μελέτη αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη του μήνα αφού εγκριθεί από το Δ.Σ του Δ.Ν.Τ και πολλοί πιστεύουν ότι είναι αυτή είναι ο λόγος της πτώσης των τραπεζικών μετοχών ανά την Ευρώπη τις τελευταίες μέρες…

www.banksnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.