Γαλλικό σοκ βυθίζει τις αγορές

Η εκθεση των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος φέρνει υποβαθμίσεις

Εντονα αρνητικό κλίμα έχει διαμορφωθεί στις αγορές καθλως οι ανησυχίες για τις γαλλικές τράπεζες οδηγούν σε sell-off από το Τόκιο έως τη Φρανκφούρτη. χαμηλό το βαρομετρικό και στη Σοφοκλέους με τα Παράγωγα να κινούνται στο -4% και με discount 3,2% έναντι του κλεισίματος του FTSE-20 την Παρασκευή. Οι αγορές προεξοφλούν νέες υποβαθμίσεις των γαλλικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα και προετοιμάζονται για διαδοχικά πιστωτικά σοκ στον τραπεζικό τομέα.

Παράλληλα στη Σοφοκλέους αναμένεται η αντίδραση της αγοράς στις εξαγγελίες της ΔΕΘ και τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία μεταβάλλουν ουσιωδώς το περιβάλλον και επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η έκθεση των γαλλικών τραπεζών στο χρέος των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης είναι η βασική αιτία της επερχόμενης υποβάθμισης.

Η Moody’s αναμένεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτικη΄αξιολόγιση της BNP Paribas, της Societe Generale και της Credit Agricole λόγω της έκθεσης στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Αυτή την ώρα στο Παρίσι ο CAC-40 υποχωρεί κατά 4% στις 2855 μονάδες, ο Xetra Dax χάνει 2,85% και ο FTSE-10 καταγράφει απώλειες 1,35%. Με ζημιές 2,31% έκλεισε ο Nikkei-225.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίυο διαμορφώνεται στα 1,3563.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.