Γερμανία: Στα ύψη η ανεργία

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία, στο 6,9% τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο ποσοστό για περισσότερο από τρία χρόνια, από 6,8% τον Αύγουστο, ενώ διατηρήθηκε στο 6,9% και για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας.

Ο αριθμός των ανέργων Γερμανών αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 20.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μία αύξηση διπλάσια από αυτή που ανέμεναν οικονομολόγοι οι οποίοι είχαν ερωτηθεί από το πρακτορείο Bloomberg.

Σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Οκτώβριο στα 2,75 εκατομμύρια από 2,79 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης. Η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία οδηγεί στη μείωση των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Η γερμανική οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς η κρίση χρέους και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης μειώνουν τη ζήτηση για τις εξαγωγές της χώρας, δήλωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bundesbank) την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, όμως, το καταναλωτικό κλίμα ενισχύθηκε από τη σχετικά εύρωστη αγορά εργασίας, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές έκαναν ράλι μετά την υπόσχεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να κάνει ότι χρειάζεται για να διατηρηθεί η συνοχή του ευρώ.

«Οι γερμανικές επιχειρήσεις αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ για τη σωτηρία του ευρώ, αλλά η κρίση δεν έχει αντιμετωπισθεί ακόμη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανεργία μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος μιας επενδυτικής εταιρίας στη Φρανκφούρτη.

www.zougla.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Γερμανία: Στα ύψη η ανεργία”

  1. Ανεβαίνει το ποσοστό ανεργίας στις βορειοευρωπαϊκές χώρες γενικά. Μεγάλες εταιρίες ανακοινώνουν ότι θα κλείσουν βιομηχανικές μονάδες σε Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία.

    Για να δω τι απόψεις θα έχουν τώρα οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι που μας κουνούσαν δάχτυλα μέχρι τώρα. 

  2. Απο ότι ξέρω η Γερμανία έχει 12.000.000 Ανέργους και πληθυσμό 80.000.000 αρκετά μεγάλο ποσοστό. Τώρα για 20.000 ακόμα γίνεται θέμα? Εμείς φτάσαμε 1.300.000 σε δύο χρόνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *