Γερμανικό σενάριο: “Πέφτει ο Παπανδρέου και γυρνάμε στη δραχμή”

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

– Το σενάριο αναφέρει πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην δραχμή τον Απρίλιο του 2012
– Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέφτει και αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς
– Το καλοκαίρι του 2012 αποχωρεί και η Πορτογαλία από την ευρωζώνη
– Δημιουργείται το νέο “Ευρώ του Βορρά”

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επανέρχεται στην ελληνική κρίση και γράφει για ένα σενάριο, το οποίο είναι φανταστικό, αλλά όπως επισημαίνεται και επιστημονικά ελεγμένο το οποίο αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το οποίο είναι φρικιαστικό αναφέρεται πως τον Φεβρουάριο του 2012 η κρίση στην Ελλάδα φτάνει στο ζενίθ της και οι έλληνες πολίτες εξεγείρονται, με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Το ίδιο σενάριο αναφέρει πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει τον Απρίλιο του 2012 την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη χώρα της δραχμής. Αφού γίνει η αλλαγή του ευρώ στη νέα δραχμή 1:1, τότε η Ελλάδα προτείνει την ανταλλαγή των κρατικών ομολόγων στο νέο νόμισμα στο 80% της ονομαστικής τους αξίας.

Το σενάριο της ομάδας οικονομολόγων, αναφέρει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρατάει για τρεις ημέρες κλειστές τις τράπεζες και απαγορεύει την εξαγωγή του ευρώ στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία να καταρρέουν και το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο να “γκρεμίζεται”.

Αλλά η φανταστική ιστορία συνεχίζεται. Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν τα ευρώ με σφραγίδα που λέει “Νέα Δραχμή” και στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης, οι πολίτες μπορούν πλέον να κάνουν ανάληψη ενός χαρτονομίσματος των 50 ευρώ ανά λογαριασμό. Μάλιστα, στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας η αστυνομία φυλάει μέρα-νύχτα τις τράπεζες και τα δημόσια κτίρια.

Την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πρωθυπουργοί διπλασιάζουν τα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης, ενώ τον Ιούνιο του 2012, η Πορτογαλία αποχωρεί από την Ευρωζώνη, την ώρα που σε Ισπανία και Γαλλία γίνονται μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Ένα μήνα αργότερα, σύμφωνα με το σενάριο με παρέμβαση του Ομπάμα, η Ευρώπη αποφασίζει την καθιέρωση του ευρωομολόγου και έτσι Γαλλία και Γερμανία εκδίδουν ευρωομολόγο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξουν την Ισπανία και την Ιταλία. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, στη Γερμανία μία τέτοια εξέλιξη προκαλεί την παραίτηση των βουλευτών του συνασπισμού.

Τον ίδιο μήνα, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ χάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και κυβερνά μέχρι τις επόμενες εκλογές με κυβέρνηση μειοψηφίας και με την ανοχή των σοσιαλδημοκρατών. Τον Αύγουστο του 2012 μετά από μυστική συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί αποφασίζουν την καθιέρωση του ευρώ του Βορρά και θέλουν τη συμμετοχή της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Αυστρίας και της Σλοβενίας και πλέον δημιουργείται η Ευρωζώνη με τη συμμετοχή μόνο του 1/3 των χωρών της Ε.Ε.

Σε όλο αυτό το κλίμα σύμφωνα με το εφιαλτικό αυτό σενάριο, η ΕΚΤ δεν μπορεί να διασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα και έτσι η τιμή του νέου ευρώ του Βορά υπερτιμάται σε σχέση με τα άλλα νομίσματα. Αυτό προκαλεί αυτόματα την αύξηση των τιμών στα γερμανικά προϊόντα, τα οποία πλέον κανείς δεν αγόράζει κυρίως στη νότια Ευρώπη.
Έτσι οι αγορές υφίστανται μία χαοτική κατάσταση και πλέον με δημοψηφίσματα περιορίζεται η ελεύθερη διακίνηση στην Ευρώπη.

Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και της ευρωζώνης σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.