Γεροβασίλη: Τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα fund

Γεροβασίλη: Τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα fund«Τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα funds. Αυτό είναι δέσμευση και έχει ανακοινωθεί και από τον υπουργό, τον κ. Σταθάκη» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η κ. Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της την Τρίτη στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σήμερα να εφαρμόσει γρήγορα ένα πρώτο πακέτο μέτρων, προκειμένου να φτάσει στην πρώτη αξιολόγηση. «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα, προκειμένου ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το χρέος της χώρας και, βεβαίως, ταυτόχρονα να γίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι αυτά θα εξευρεθούν με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης και «τη δουλειά που γίνεται σε αυτήν την κατεύθυνση». «Ο στόχος είναι να βρεθεί από το οικονομικό επιτελείο και από τα υπουργεία μία λίστα ισοδύναμων, η οποία θα αντικαταστήσει ή θα ελαφρύνει βάρη, τα οποία δεν θέλουμε να πέσουν στις πλάτες των ελλήνων πολιτών. Είναι μία δύσκολη δουλειά αυτή, είναι μία σημαντική δουλειά, η οποία γίνεται αλλά και θα γίνεται συνεχώς. Αν υποθέσουμε ότι προχωρούν τα φορολογικά μας έσοδα, τα έσοδα του κράτους, αυτό αντίστοιχα θα μας βάζει και σε μία δυνατότητα να περνάμε και σε μία ελάφρυνση» συμπλήρωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προβλέπεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα θέσει οριστικό τέρμα στην απειλή του κουρέματος καταθέσεων. «Οι καταθέσεις σήμερα και αυτό αποτυπώθηκε όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους Ευρωπαίους και από το καλοκαίρι ότι έχει φύγει οριστικά σαν πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης- ένας λόγος για τους οποίους είναι πάρα πολύ σημαντική η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών- τελειώνουμε οριστικά με τέτοιου είδους μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στο καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση τον Νοέμβριο, υποστήριξε ότι αυτό θα «έχει έναν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, με μεγαλύτερα βάρη σε αυτούς που ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ή που αντέχουν περισσότερο να σηκώσουν βάρος και πρώτο στόχο την προστασία των αδυνάτων, αυτών που έπληξε περισσότερο η κρίση και αυτών που πλήττονται και σήμερα περισσότερο».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.