Γιατί είναι επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδος έως τον Δεκέμβριο; Στις έκτακτες εισφορές στηρίζεται το δημόσιο

«Ανάσα» στα ταμειακά διαθέσιμα έδωσαν οι εισπράξεις από τις έκτακτες εισφορές  και τους άλλους έκτακτους φόρους  που εισέπραξε τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Οικονομικών.
Πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα στο Δημόσιο για την πληρωμή μισθών και συντάξεων επαρκούν μέχρι και τον Δεκέμβριο αντί  μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου που είχε υπολογίσει αρχικά η κυβέρνηση.
 
Στην ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας του Δημοσίου βοήθησε και η αναστολή οποιουδήποτε εντάλματος πληρωμής από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν  εγκρίνουν καμία απόφαση πληρωμής καθώς αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ρευστό στα ταμεία του δημοσίου.
 
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πνίγουν ασφυκτικά την κυβέρνηση μετά και την αμφισβητούμενη εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις. ευρώ από την τρόικα, καθώς έχει μπροστά της την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε ότι αυτό που προέχει είναι να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ρευστό μέχρι και την ολοκλήρωση των πολιτικών διεργασιών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις και τυχόν λήξεις ομολόγων μέσα στο Δεκέμβριο.
 
Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να επικρατεί αναβρασμός, καθώς πιέζει ο χρόνος και για την σύνταξη του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να υιοθετεί την άποψη της τρόικας, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή ως προς το έλλειμμα και να εκτιμά πως για φέτος θα κλείσει στο 8,8% με 9%έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 8,5%.
 
Ουσιαστικά το έλλειμμα κλείνει μεταξύ19,1 δις. και 19,6 δις. ευρώ, καθώς το ΑΕΠ μειώνεται στα 218 δις. ευρώ και του χρόνου ακόμα περισσότερο στα 212,6 δις. ευρώ. Δηλαδή, η ύφεση από το 5,5% φέτος παραμένει βαθειά στο 2,8% του χρόνου.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.g


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.