Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Παύλος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6953034677 Mellon
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
 • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
 • Ανώνυμος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
Minilink

Για 3.000 ευρώ σας παίρνουν το σπίτι

Και το Δημόσιο εγείρει πλέον απαιτήσεις έναντι της προσωπικής περιουσίας των φοροογουμένων για χρέη που υπερβαίνουν τα €3,000 στο πλαίσιο πιο σκληρής πολιτικής ώστε να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του φοροεσπρακτικού μηχανισμού. Η ενεργοποίηση αυτών των διατάξεων βάζει σε δεύτερη μοίρα τις τράπεζες ακόμα κα ιστην περίπτωση που έχουν εγγράψει προσημείωση καθώς το Δημόσιο προηγείται έναντι οποιουφδήποτε άλλου πιστωτή και είναι ο πρώτος που θα πληρωθεί σε περίπτωση δημοπράτησης του ακινήτου.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία για την άρση της αναστολής πλειστηριασμών που ισχύει ως τα τέλη του έτους, επιτρέποντας στις τράπεζες να κατάσχουν ακίνητα και να τα βγάζουν σε πλειστηριασμό ακόμα και όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Αν τώρα συνυπολογιστεί και η φοροεπιδρομή στα ακίνητα τότε ολοκληρώνεται το παζλ της πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα του Real Estete και αποκαλύπτεται ένας γενικότερος σχεδιασμός για την ανάταξη της αγοράς και τη μείωση των αξιών.

Όπως είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα το sofokleousin.gr (δείτε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ), το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που είχε απλωθεί  για τους οικονομικά αδύναμους, θα αποσυρθεί υπό την πίεση των τραπεζών και της τρόικας, που ζητούν να ισχύσουν  και σ’ αυτή την περίπτωση οι «άγριοι» κανόνες της ελεύθερης αγοράς – και ο… σώζων εαυτόν, σωθήτω.

Στόχος της Εφορίας είναι να εισπράξει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2012, όπως προβλέπει δηλαδή και το Μνημόνιο.

Οι πλειστηριασμοί θα αρχίσουν από τα σπίτια της Αττικής και στον κατάλογο περιλαμβάνονται 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και άλλα περίπου 200 ακίνητα στην Αθήνα.

Σειρά μετά θα πάρουν κι άλλες περιοχές, με πλήθος πλειστηριασμών να αναμένονται σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Πιέσεις από τους δανειστές

Η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών έρχεται μετά τις έντονες πιέσεις τόσο της τρόικας, όσο και των εκπροσώπων του ΔΝΤ. Οι δανειστές της χώρας πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων. Η άρση αναστολής του μέτρου των πλειστηριασμών συμπεριλαμβάνεται και στο σχέδιο για την πτώση των τιμών στο real estate, καθώς με τις τράπεζες να κατάσχουν και να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις, θα αυξηθεί το αδιάθετο stock και θα μειωθούν ραγδαία οι τιμές.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Για 3.000 ευρώ σας παίρνουν το σπίτι

 • begar

  Και πολύ καλά κάνουν!
  Εύχομαι το πρώτο πράγμα που θα μας κατασχέσουν, να είναι ο καναπές, ώστε να σηκώσουμε τον κώλο μας και να διαμαρτυρηθούμε στις πλατείες.
  Ζω σε πόλη 200.000 κατοίκων και όποτε πάω σε διαμαρτυρία ή διαδήλωση, είμαστε 200-300 γραφικοί, που τους κοιτάζουν 6000 μαλάκες, με ένα φραπέ στο χέρι, καθισμένοι στις καφετέριες.  

 • margi

  Να τα πάρουν όοοοολα γίνεται? Μαζι και το βυτίο “Ο φαταούλας” που θα αδειάσω στο σπίτι μου αφού πρώτα το έχω κάνει ανοιχτό λάκο γιά να μη μπορεί να σταθεί και κανένα άλλο ακίνητο στη γειτονιά. Επίσης όποιος μένει σε πολυκατοικία καλό είναι να κάνει γνωστό σε όλους ότι λίγο πριν την κατάσχεση ένας τουλάχιστον όροφος θα λείπει

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>