Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Γιούνκερ: «Ας μην παριστάνει το πρότυπο της ευρωζώνης η Γερμανία»

Δριμεία κριτική στη Γερμανία και τη Γαλλία, για τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο που συνδιοργάνωσε το περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο κ. Γιούνκερ τόνισε μάλιστα ότι είναι και ένας από τους λόγους που αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εμφανίζεται αδικαιολογήτως ως ο υποδειγματικός μαθητής της ευρωζώνης. «Είναι μέρος του προβλήματος να παρουσιάζεται η Γερμανία ως η μοναδική ενάρετη χώρα του κόσμου που θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό για τις υπόλοιπες χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους υπόλοιπους».

Υπενθυμίζει ότι από τις 17 χώρες της ευρωζώνης οι 7 έχουν χαμηλότερο χρέος από τη Γερμανία. «Αυτό όμως δεν αποτελεί θέμα συζήτησης σε μια χώρα που συζητά αδιάκοπα γιατί πρέπει να πληρώνει για την υπόλοιπη Ευρώπη». Στην κριτική του ο κ. Γιούνκερ συμπεριέλαβε και τη Γαλλία.

Σε ερώτηση εάν η πικρία για την ανάμειξη των δυο μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης είναι ένας από τους λόγους της αποχώρησής του, απάντησε απλώς «ναι» και πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει να βλέπει δυο χώρες να συμπεριφέρονται λες και μόνον αυτές αποφασίζουν για τις τύχες της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι θεωρεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ιδανικό διάδοχό του. «Έχει την πλήρη στήριξή μου», είπε.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε κατά της θέσης του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου και υπέρ των ευρωομολόγων, αν και τα χαρακτήρισε απόφαση του μέλλοντος.

Σχολιάζοντας δε τη συζήτηση για τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, ο επικεφαλής του eurogroup τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η ενίσχυση της ανάπτυξης δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Γιούνκερ: «Ας μην παριστάνει το πρότυπο της ευρωζώνης η Γερμανία»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>