Γιούνκερ: «Ας μην παριστάνει το πρότυπο της ευρωζώνης η Γερμανία»

Δριμεία κριτική στη Γερμανία και τη Γαλλία, για τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο που συνδιοργάνωσε το περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο κ. Γιούνκερ τόνισε μάλιστα ότι είναι και ένας από τους λόγους που αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εμφανίζεται αδικαιολογήτως ως ο υποδειγματικός μαθητής της ευρωζώνης. «Είναι μέρος του προβλήματος να παρουσιάζεται η Γερμανία ως η μοναδική ενάρετη χώρα του κόσμου που θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό για τις υπόλοιπες χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους υπόλοιπους».

Υπενθυμίζει ότι από τις 17 χώρες της ευρωζώνης οι 7 έχουν χαμηλότερο χρέος από τη Γερμανία. «Αυτό όμως δεν αποτελεί θέμα συζήτησης σε μια χώρα που συζητά αδιάκοπα γιατί πρέπει να πληρώνει για την υπόλοιπη Ευρώπη». Στην κριτική του ο κ. Γιούνκερ συμπεριέλαβε και τη Γαλλία.

Σε ερώτηση εάν η πικρία για την ανάμειξη των δυο μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης είναι ένας από τους λόγους της αποχώρησής του, απάντησε απλώς «ναι» και πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει να βλέπει δυο χώρες να συμπεριφέρονται λες και μόνον αυτές αποφασίζουν για τις τύχες της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι θεωρεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ιδανικό διάδοχό του. «Έχει την πλήρη στήριξή μου», είπε.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε κατά της θέσης του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου και υπέρ των ευρωομολόγων, αν και τα χαρακτήρισε απόφαση του μέλλοντος.

Σχολιάζοντας δε τη συζήτηση για τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, ο επικεφαλής του eurogroup τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η ενίσχυση της ανάπτυξης δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιούνκερ: «Ας μην παριστάνει το πρότυπο της ευρωζώνης η Γερμανία»

 • 02/05/2012, 15:28
  Permalink

  Άμα παραφουσκώσει το παραμύθι κοιτάς πως να το μαζέψεις.

  Σχολιάστε
 • 02/05/2012, 18:17
  Permalink

  Τον Σόιμπλε όμως τον στηρίζει ….

  Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει?

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.