Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Δάνεια σε καθυστέρηση

γράφει ο begar

Προχθές παρακολουθούσα μια τηλεοπτική εκπομπή, όπου μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε συζήτηση, με θέμα τη ρύθμιση δανείων, που προωθεί η κυβέρνηση.

Αφού μίλησαν σχετικοί και άσχετοι και είπε ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, ο δικηγόρος, που εκπροσωπούσε την ΕΚΠΟΙΖΩ, είπε μια απλή απλή αλήθεια:

«Δεν υπάρχουν δάνεια λίγο ενήμερα ή λίγο περισσότερο ενήμερα ή πολύ πολύ ενήμερα. Ένα δάνειο ή το πληρώνεις στην ώρα του ή όχι.  Αν δεν το πληρώνεις στην ώρα του, το να καταθέτεις μκροποσά, επειδή έτσι φαίνεται ότι κινείται και δεν θα  κινηθεί η τράπεζα εναντίον σου, είναι μύθος. Μόλις το καθυστερούμενο ποσό φτάσει να ισούται με 3 δόσεις (καταναλωτικά) ή 6 δόσεις (στεγαστικά), η τράπεζα θα προχωρήσει σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης και σε περαιτέρω νομικές κινήσεις.»

Αν σε κάποιον, ενώ δεν πληρώνει επί μήνες, δεν έχουν σταλεί εξώδικα και διαταγές πληρωμής, είναι λόγω του τεράστιου αριθμού δανείων που έσκασαν και έχει φρακάρει το σύστημα τράπεζες-δικαστήρια. Κάποια στιγμή θα έρθουν τα μαγικά χαρτάκια στην πόρτα του.

Απλά πράγματα. Τα υπόλοιπα που μας τσαμπουνάνε οι διάφοροι τύποι των εισπρακτικών, είναι παραμύθια, ώστε να πάμε σαν κορόιδα, να πληρώσουμε για δάνεια που θα σκάσουν, όπως και να έχει και να πάρουν αυτοί τα ποσοστά τους.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

9 Σχόλια Δάνεια σε καθυστέρηση

 • ANENDOTOS

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ:
  Ακόμα και εάν δεν πληρώνεις ,ειδικά λόγω των πολλών καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις δανείων είναι: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Έτσι κάτι μπορεί να αλλάξει,όχι με νόμους ρυθμίσεων,ειρηνοδικεία κτλ.
  Μην ξεχνάμε ότι τραπεζιτικοπολιτικό κατεστημένο που είναι άρρηκτα δεμένο μεταξύ τους,δεν καταλαβαίνει αλλιώς.Το μεγαλύτερο ίσως παράδειγμα είναι ότι….ενώ έχουν κριθεί πληθώρα όρων των δανειακών συμβάσεων ,παράνομοι και καταχρηστικοί,οι τράπεζες συνεχίζουν ακάθεκτα τον ρόλο τους….για αναγκαστική είσπραξη από τους όρους αυτούς !!!
  -Απαιτείται εγρήγορση,ομόνοια,σύμπνοια,ενωτικό μέτωπο και με κατάλληλους-ανθρώπινους δικηγόρους να μην αφήσουμε να μας δυναστεύουν οι τράπεζες,να μας απειλούν καθημερινά-ειδικά τους αδαείς-.
  Δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους χαριστούμε σε  ΤΙΠΟΤΑ.
  Βεβαίως έχει ο καιρός γυρίσματα….θα δούμε μετά την κρίση όοοοποτε ξεπεραστεί,πόσοι θα ξαναπατήσουν τα πόδια τους στα Ιδρύματα αυτά.
  Οργανωθείτε σε Συλλόγους,Ομάδες με φίλους,γνωστούς ,συγγενείς και να συνενοειθείτε  με ειδικούς δικηγόρους.Θα τις κάνουμε να περάσουν δύσκολα….μπορούμε….
   

 • MICHAEL

  Προς ενημέρωση των όποιων ενδιαφερομένων:
  Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΑΠΑΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ. ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. ΔΕΙΞΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

  • Άρης

    
    
   Τη μιά ζωή ήσουν Μάρθα 
   τη μια ζωή ήσουν Μιχάλης .
   Μάρθα-Μιχάλη ζείς 
   για πάντα τραβεστί .

   • Άρης

    Τη μια ζωή της καρπαζιάς 
    την άλλη εισπράκτορας .  ( @@ )
    Καρπαζο-εισπράκτορα 
    Ζείς 
    για πάντα χαμουτζής .

  • noname

   Έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την πούτσ@. Κανένας νόμος Κατσέλη δεν αλλάζει. Απλά η κυβέρνηση θέλησε να μπορέσουν περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίζουν τα δάνειά τους και ειδικά εκείνοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το νόμο Κατσέλη και έτσι είπε να βγάλει και μια ρύθμιση για πνευματικά καθυστερημένους

 • XARIS2000

  Μένω στα εξής λόγια: “Απλά πράγματα. Τα υπόλοιπα που μας τσαμπουνάνε οι διάφοροι τύποι των εισπρακτικών, , ώστε είναι παραμύθιανα πάμε σαν κορόιδα, να πληρώσουμε για δάνεια που θα σκάσουν, όπως και να έχει και να πάρουν αυτοί τα ποσοστά τους.”
  Προσωπικά, μόλις βεβαιώθηκα χωρίς καμίαν πλέον αμφιβολία για τη σχεδόν ολική αδυναμία εξόφλησης ενός μεγάλου δανείου (όχι ενός μικρού που τελικά διευθέτησα με δικηγόρους) σταμάτησα καθολικά να το πληρώνω. Σε μια όχληση που δέχτηκα ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ πως ο λόγος της μηδαμινής εφεξής πλέον καταβολής από μέρους μου -παρά τις περί αντιθέτου προτροπές τηλεκόρακα- ήταν και αυτός που αναφέρεται στα λόγια πιο πάνω. Ήτοι, το δάνειο ούτως ή άλλως θα καταγγελθεί και καταστεί εν τω συνόλω απαιτητό. Ποίος ο λόγος να δώσω τα ελάχιστα λεφτά που μου μένουν για κάτι προδιαγεγραμμένο; Τέλος, όταν ασφαλώς ζήτησα έγγραφες βεβαιώσεις από τον τηλεκβιαστή πως αν βάζει για ένα διάστημα έναντι κάτι τοις δεν θα μου το καταγγείλουν, έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα και δεν ξαναπήρε! Από αυτή την εμπειρία ένιωσα πως οι κουκουλοφόροι της τηλεφωνικής γραμμής ΟΥΤΕ γνωρίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε επαφή έχουν με το αντικείμενο της διαμεσολάβησης. Λειτουργούν απλώς κυριολεκτικά με σκεπτικό Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΩ!

  • begar

   Ακριβώς.

   Επαναλαμβάνω ότι ένα δάνειο είναι η ενήμερο ή σε καθυστέρηση. Άλλες καταστάσεις, ενδιάμεσες, δεν υπάρχουν.

 • XARIS2000

  Και κάτι ακόμα, τώρα τελευταία ανακάλυψαν οι εκβιαστάδες και το διαδίκτυο και πέραν από εκτιξεύσεις άμεσων απειλών όπως βλέπουμε στο παρόν ιστοχώρο τελευταία, χρησιμοποιούν τα παπαγαλάκια του ηλεκτρονικού Τύπου για να σερβίρουν ειδήσεις που τοκοφορούν την απόγνωση και τη σύγχυση ανάμεσά μας. Ενδεικτικά post παραθέτω πιο κάτω (δείτε πόσο συγκεκαλυμμένα ο γράφων το κάνει να εμφανίζεται ότι και καλά είναι με το μέρος των δανειοληπτών, για τους οποίους τάχα μας εξεγείρεται και πόσο πονηρά περνάει το μήνυμα, θα σας πάρουν τα σπίτια………)
   
  Τέλος στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μπαίνει μετά από απαίτηση της τρόικας και τη συμφωνία της κυβέρνησης. Από το 2014 τα σπίτια των οφειλετών θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξόφλησης των δανειακών του υποχρεώσεων.
   
  Αφού δηλαδή στραγγάλισαν την ελληνική κοινωνία με απανωτά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και οδήγησαν την πλειονότητα των Ελλήνων στη φτώχεια και την ανεργία τώρα επιτρέπουν στα «αρπακτικά» να τους πάρουν και τα σπίτια.
   
  Η αρχή γίνεται με το νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση περί ρύθμισης των χρεών των ενήμερων δανειοληπτών. Το υπουργείο Ανάπτυξης και η κυβέρνηση γενικότερα επιχειρούν να παρουσιάσουν τον νόμο αυτό ως «διευκόλυνση» των οφειλετών, που είναι συνεπείς, αλλά η ουσία κρύβεται στις τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010 (γνωστού και ως Νόμου Κατσέλη), ο οποίος προστάτευε την πρώτη κατοικία. Αυτός ο νόμος σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.
   
  Η τρόικα έχει θέσει τη συγκεκριμένη αξίωση εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ με την άφιξη της στην Αθήνα θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Το διεστραμμένο επιχείρημα που προβάλλουν είναι (αυτό άλλωστε επικαλούνται οι τράπεζες και όλοι όσοι συμμετέχουν στο κύκλωμα υφαρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων) πως οι δανειολήπτες «καλύπτονται» πίσω από την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.
   

 • why

  Καλημέρα σε όλους.
  Δυστυχώς,ακουγόταν από καιρό ότι το 2014 δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία.Όσοι έχετε στεγαστικά και σπίτια,κινητοποιηθείτε.
  Ευελπιστώ ότι θα τους προλάβουν οι εξελίξεις,αλλιώς θα χυθεί πολύ αίμα.Μιλάω σοβαρά.
  Θα είναι το τελευταίο προπύργιο διάρρηξης του κοινωνικού ιστού.Το νέο νομοσχέδιο που πάνε να περάσουν,δεν προστατεύει τον δανειολήπτη!!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>