Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Δίγραμμες επιταγές στη θέση των πιστωτικών καρτών

«Πράσινο φως» έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος και από ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσει και το υπουργείο Οικονομικών για μπλοκ επιταγών σε όλους τους πολίτες, με συγκεκριμένο αναγραφόμενο ποσό, εγγυημένο από τις τράπεζες.

 

Το σχέδιο αυτό το οποίο έχει και τη σύμφωνη γνώμη του εμπορικού κόσμου στόχο έχει την τόνωση της ρευστότητας και κατ’ επέκταση της κατανάλωσης.

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη συνταγή από τη δεκαετία του ’80 στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να έχει τον κίνδυνο των ακάλυπτων επιταγών, αλλά και της υπερχρέωσης των νοικοκυριών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» κάθε πελάτης τράπεζας θα μπορεί να πάρει ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα που θα προκύπτει από τον μηνιαίο του μισθό, τα υπόλοιπα εισοδήματα του αλλά και τις καταθέσεις του μπλοκ επιταγών 10,20 ή 50 φύλλων, με αναγραφόμενο εγγυημένο ποσό από την τράπεζα, 10 ευρώ, 20 ευρώ, 50 ευρώ και 100 ευρώ.

Οι δίγραμμες αυτές επιταγές θα λειτουργούν αντίστοιχα όπως οι χρεωστικές κάρτες και δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το ποσό του λογαριασμού που έχει ο καταναλωτής στην τράπεζα.

Οι επιταγές δεν θα μπορεί να είναι μεταχρονολογημένες αλλά θα είναι ημέρας, άμεσα εισπράξιμες από τα καταστήματα και δεν θα αφορούν επιχειρηματικές συναλλαγές αλλά θα καλύπτουν τις καθημερινές καταναλωτικές ανάγκες. Έτσι και οι επιχειρήσεις θα είναι 100% βέβαιες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους και οι τράπεζες θα αυξήσουν τον κύκλο των εργασιών τους.

troktiko.eu


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

5 Σχόλια Δίγραμμες επιταγές στη θέση των πιστωτικών καρτών

 • begar

  Είμαι λίγο χαζός και δεν το κατάλαβα το παραπάνω.

  1. Αν έχω λεφτά στην τράπεζα, τι το θέλω το μπλοκ επιταγών; Δεν μπορώ να πληρώσω με μετρητά ή με την cashcard που έχω;

  2. Δεν είναι σα να σου δίνει πάλι πιστωτική κάρτα;

  • GEORGE M

   Εφόσον θέλουν απο κάποιο ύψος συναλλαγών και πάνω να μην χρησιμοποιουμε μετρητα, θα μας βάζουν να χρησιμοποιούμε επιταγές, όπως κάνουμε και με τις προπληρωμένες κάρτες. Ετσι θα ελέγχουν τις συναλλαγες και έτσι ευελπιστούν να περιορίσουν την φοροδιαφυγή.

 • leo

  Συμφωνώ begar.Δεν μπορώ και εγώ να καταλάβω το σκεπτικό αυτό.

 • nikolakis

  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ???ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ???ΡΕ ΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ???ΤΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ???ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ???ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΠΕΣ…

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  δεν έχει ισχύσει όπως λέει το άρθρο σε αυτή την έκταση και με αυτό τον τρόπο τη δεκαετία του 1980 στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι στο Ην. Βασίλειο όπου πρώτα υιοθετήθηκε και όχι με γνώμονα τη φοροδιαφυγή (αφού δεν υφίστατο) στις αρχές του 1990, σε κάθε καρνέ που σου χορηγούσε τράπεζα (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ “ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ” ΠΑΡΕΛΘΟΝ), το μέγιστο BANK GURANTEE ήτο ανά φύλλο οι 50 λίρες! Αυτές δεν ήταν ανάγκη να τις έχεις κατατεθημένες στην τράπεζα, έπρεπε όμως από την ημέρα που καλυπτόταν σε εμφάνιση το τσεκ, να τις πληρώσεις εντός μήνα. Υπόψη, ότι ακόμα και “μαυρισμένοι” λάμβαναν τσεκ καθότι σε περίπτωση αθέτησης υποσχετικής άνω του ποσού των 50 λιρών ανά σώμα είχαν ποινικές και όχι αστικές (μόνο) συνέπειες. Το σύστημα δούλεψε, διότι σε αντίθεση με τους Αμερικάνους (που  θέλουν πλαστικό), πολλοί σε απλές συναλλαγές με Δημόσιους φορείς θέλαν πέραν τις απόδειξης και το εξτρέ της τράπεζας για να πιστοποιούν πληρωμή κυρίως προς οργανισμούς κοινής οφελίας, εφορίες, ασφ. ταμεία. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποείτο και στα σούπερ μάρκετ με δεδομένο ότι από τότες αρκετοί λάμβαναν βάσει εισοδημάτων οικογενειακά επιδόματα και σε ανανεώσεις αυτών ζητούνται από τα local boroughπου τους τα χορηγούσαν πιστοποιητικά ότι αυτά πράγματι κατέληγαν για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών όπως η σίτιση και η στέγαση (είχαν και έχουν επιδότηση ενοικίου, παιδιών κ.ο.κ.). Στη χώρα μας, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να σε υποχτερεώσουν να έχεις κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) αφενός γιατί πράγματι δεν μπορείς να διατηρείς ανέγκιχτο λογαριασμό άμα είσαι “μαυρισμένος”, αφετέρου και δη σημαντικοτέρον διότι πετυχαίνουν σε ελάχιστο χρόνο και με μηδέν έξοδο την απόλυτη καταγραφή του καταναλωτικού σου προφίλ που ύστερα εμπορεύονται… Και πράγματι, ο begar ορθά ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ πια η σκοπιμότητα του σώματος εφόσον κάποιος ούτως ή άλλως γουστάρει τα μετρητά. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ μόνο και μόνο για να διπλοκδιατηρώ βεβαίωση εξοφλήσεως! (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΙΠΛΩΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ!!!).  Τέλος, να ξέρετε ότι η έννοια της δίγραμμης άρα και μή μεταβιβάσιμης είναι μύθος. Έχω αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις που ακόμα και δίγραμμες επιταγές μου έχουν εισπραχθεί κανονικότατα από τρίτους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>