Δίχτυ προστασίας στην πρώτη κατοικία έως το τέλος τους 2017!

Την εξαίρεση από την πώληση σε funds μέχρι το τέλος του 2017 ενήμερων και ληξιπρόθεσμων δανείων που σύναψαν νοικοκυριά και επαγγελματίες, βάζοντας υποθήκη την κύρια κατοικίας του, πέτυχε η κυβέρνηση κατόπιν επίπονων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους”, οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι προαναφερόμενες κατηγορίες δανείων να μην απελευθερωθούν για τους επόμενους 19,5 μήνες, ενώ ταυτόχρονα τίθενται και κριτήρια αξίας της κατοικίας αλλά και εισοδηματικά, κοντά στα όρια που βάζει και ο νόμος Κατσέλη.

Την ίδια στιγμή, όμως, από τις 16 Μαΐου ανάβει το “πράσινο” φως για την ελεύθερη πώληση “πράσινων” και “κόκκινων” δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και νοικοκυριών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που συμφώνησαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.
Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, δεν θα μεταβιβάζονται τα εξυπηρετούμενα και “κόκκινα” δάνεια σε funds μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, εφόσον αυτά έχουν υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης κύριας κατοικίας.

Επιπλέον κριτήριο που μπαίνει ώστε αυτά να μην πωλούνται είναι το ύψος της αξίας της κύριας κατοικίας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανάμεσα στις 140.000 με 150.000 ευρώ. Εάν συμβεί αυτό, θα προστατευτεί το 87% των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση της πρώτης κατοικίας.

Αγνωστα παραμένει το αν πήχης προστασίας με βάση την αξία της κύριας κατοικίας που έχει συμφωνηθεί θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Επίσης άλλη μία προϋπόθεση που μπαίνει είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα είναι παρόμοια με εκείνα του νόμου Κατσέλη,. Πηγές θέλουν να κυμαίνονται για μαι οικογένεια με δύο παιδιά ανάμεσα στα 1.72ο ευρώ μηνιαίως μέχρι τα 2.448 ευρώ.

Εν κατακλείδι, ένα νοικοκυριό ή ένας μικρός επαγγελματίας προκειμένου να μη μεταβιβαστεί το δάνειό του σε fund θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τα κριτήρια της αξίας της κύριας κατοικίας και του ύψους του μηνιαίου εισοδήματος. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένο και ως “συνεργάσιμος” δανειολήπτης.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.