«Δανείζουμε» τις τράπεζες αντί να μας δανείζουν

Δανείζουμε πλέον τις τράπεζες αντί να δανείζουν αυτές. Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών σε συνδυασμό με τη γενικευμένη απραξία στην αγορά, περιορίζει ολοένα και περισσότερο τη ροή πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ετσι τον Αύγουστο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τράπεζες εισέπραξαν στα ταμεία τους από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την αποπληρωμή των δανείων τους 1,7 δισ. ευρώ, ενώ τα δάνεια που χορήγησαν τον ίδιο μήνα ήταν μόλις 448 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές είχαν αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τον Απρίλιο από το σύστημα παρατηρήθηκε καθαρή εκροή 1,310 δισ. ευρώ έναντι καθαρής εισροής πιστώσεων ύψους 13 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. Ετσι οι συνολικές οφειλές του εγχώριου ιδιωτικού τομέα στο οκτάμηνο υποχώρησαν στα 252,4 δισ. ευρώ, έναντι 254,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου. Οι εξελίξεις αυτές είχαν αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός της συνολικής χρηματοδότησης να εμφανίσει τον Αύγουστο μείωση κατά 1,3% έναντι μείωσης 1,2% που εμφάνισε τον Ιούλιο.

Στις επιχειρήσεις καταγράφηκε τον Αύγουστο αρνητική ροή 690 εκατ. ευρώ έναντι καθαρής εισροής 564 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010 οι οφειλές των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες -ύψους 121,3 δισ. ευρώ- εμφανίζουν αύξηση κατά 0,5%. Οσον αφορά τους επιμέρους τομείς δραστηριότητας, σημαντική αύξηση κατά 18% εμφανίζουν σε ετήσια βάση τα υπόλοιπα των χορηγήσεων προς επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, φωταερίου και ύδρευσης. Αντίθετα σημαντική μείωση κατά 10,8% εμφανίζουν τα υπόλοιπα προς τη ναυτιλία, ενώ τα υπόλοιπα των εμπορικών επιχειρήσεων εμφανίζουν μείωση κατά 5,9%.

Οι οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών διαμορφώθηκαν στο τέλος Αυγούστου στα 15,8 δισ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση κατά 4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι οφειλές των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια υποχώρησαν σε σύγκριση με το περυσινό οκτάμηνο κατά 2,9%, στα 115,2 δισ. ευρώ. Τα στεγαστικά δάνεια εμφανίζουν μείωση κατά 2,1% στα 79,5 δισ. ευρώ, ενώ η μείωση στα υπόλοιπα των καταναλωτικών δανείων έφτασε το 6,6% με αποτέλεσμα το υπόλοιπό τους να διαμορφωθεί στα 33,8 δισ. ευρώ. *

www.enet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Δανείζουμε» τις τράπεζες αντί να μας δανείζουν

 • 04/10/2011, 23:36
  Permalink

  Αχρηματη Κοινωνια ρε μπασταρδοι …. δε γουσταρω χρημα amymore ρε μουνια … τι θα κανετε ρε γελιοι ….. ειμαι περιεργος …..

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.