Δείτε τι πραγματικά θα συμβεί με τα κόκκινα δάνεια

Ένα βήμα μπρος ένα βήμα πίσω χαρακτηρίζει την διαδικασία για τα κόκκινα δάνεια που έχει μεγάλη σημασία για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Από την πλευρά του ΔΝΤ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για τον ελληνικό σχεδιασμό, καθώς οι πιστωτές επιμένουν στην πώληση κόκκινων δανείων σε funds.
Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κόκκινα δάνεια θα υπάρξουν αλλαγές, πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης επιμένουν ότι ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου Σταθάκη θα συμπεριληφθεί στις ελληνικές προτάσεις.

Το κύριο ζήτημα που ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά έχει να κάνει με την προστασία των κόκκινων δανειοληπτών από νομικές διεκδικήσεις που μπορεί να υπάρξουν από αυτούς που θα αγοράσουν τα δάνεια. Αν όμως δεν προχωρήσει η συγκρότηση φορέα από τα υπόλοιπα του ΤΧΣ όπως είναι η ελληνική πρόταση και πουν όχι οι εταίροι το ζήτημα που προκύπτει, είναι τι θα εξασφαλίσει τους δανειολήπτες από αγοραστές δανείων που θα εγείρουν αξιώσεις.

Το θέμα δε αποκτά μεγάλη σημασία καθώς οι πρώτες ανακοινώσεις των τραπεζών δείχνουν ότι έχουν υπάρξει μεγάλες προβλέψεις της τάξης του 55% για τα κόκκινα,άρα αν ένα μικρό μέρος από αυτά μπορεί να αρχίσει να μεταβιβάζεται υπολογίζεται ότι σταδιακά θα μπορεί ναι εισπράξουν οι τράπεζες μέχρι και 4- 5 δισ έκαστη με τιμές μεταβίβασης στο 30% των δανείων.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες προετοιμάζονται να διευκολύνουν περαιτέρω όσους καλοπροαίρετους θέλουν να ικανοποιούν τις ρυθμίσεις, με στόχο νέα προϊόντα που θα προσαρμόζονται στην συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση και στο νέο νομοσχέδιο θα υπάρξουν όρια στο μέγεθος των επιχειρήσεων που έχει να κάνει με τον κύκλο εργασιών, αντίστοιχα με το νομοσχέδιο Ποταμίτη που υιοθετήθηκε επί υπουργείας Δένδια. Υπενθυμίζουμε ότι αφορούσε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 2,5 εκατ ευρώ,όπου επιτρέπονταν διαγραφές με την σύμφωνη γνώμη των τραπεζών. Τότε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει αντιρρήσεις για την προνομιακή θέση των τραπεζών. Καθοριστική παράμετρος επίσης αποτελούσε όπως και τώρα η οφειλή των επιχειρήσεων αυτών προς το δημόσιο.

Οι τράπεζες θα είναι βασικός εταίρος της διαβούλευσης και στο νέο νομοασχέδιο.Κύκλοι της αγοράς θεωρούν δε ότι είναι λανθασμένη η λογική να περιμένει κανείς μέχρι το καλοκαίρι για το νομοθέτημα,καθώς αδρανοποιεί μηχανισμούς και δυνάμεις της αγοράς που επιθυμούν να λειτουργήσουν άμεσα εξυγιαντικά,την ώρα που ο δείκτης των κόκκινων δανείων ανεβαίνει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν ανέβει κατά 1,5 δισ από την αρχή του έτους,ενώ η ρευστότητα των τραπεζών κινείται αρνητικά.

Την ίδια ώρα όπως εκτιμούν πηγές προσκείμενες στους πιστωτές από κόσκινο θα περάσει και το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αφού έχει άμεση επίπτωση στο τραπεζικό σύστημα.

dev.newmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.