«Δεν μειώνω-δεν μειώνω…»

Πιέσεις από τους τραπεζικούς επιτρόπους δέχονται οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για να ρίξουν τα επιτόκια καταθέσεων τους.

Οι ξένοι θεωρούν αδιανόητο το γεγονός ότι τράπεζες που ανακοινώνουν αρνητικά αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς και φτάνουν στο σημείο να έχουν ρεκόρ ζημιών, σήμερα να προσφέρουν αποδόσεις της τάξης του 5% και του 7% ακόμα και ποσά της τάξης των 50.000 και των 60.000 ευρώ. Εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά απίστευτη αιμορραγία, η οποία βλάπτει σοβαρά την κατάσταση των χρηματοπιστωτικών ομίλων και θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ωστόσο, η απάντηση που τους δίνουν οι Έλληνες τραπεζίτες είναι αποστομωτική. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αφού οι καταθέσεις αποτελούν αυτή τη στιγμή τη μοναδική πηγή ρευστότητας για τις τράπεζες μας». Και όντως.

Από τη στιγμή που τα λεφτά της βοήθειας, λόγω ανακεφαλαιοποίησης, καθυστερούν και η διατραπεζική είναι κλειστή εδώ και περίπου τρία χρόνια, οι καταθέσεις είναι η μόνη λύση για την τόνωση της ρευστότητας και για να διασφαλιστούν, θα πρέπει να προσφερθούν καλά επιτόκια. Αλλιώς κι αυτή η κάνουλα, κλείνει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *