Δεν πείθουμε πια κανέναν – Μας κάνουν ΝΤΟΥ με δηλώσεις για χρεοκοπία και αποβολή από το ευρώ – Γκρεμίζουμε ευρώ, Χρηματιστήρια ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

– Όποια μέτρα πια και αν πάρουμε οι αγορές δεν κατευνάζονται, εκτός ελέγχου τα ελληνικά spreads και cds, πάνω από -3% η πτώση στο Χρηματιστήριο
– Βουλιάζει το ευρώ σε χαμηλά ρεκόρ δεκαετίας
– Η Ελλάδα ”βάφει” στο κόκκινο τις αγορές από την Ευρώπη ως την Ασία και την Αμερική
– Ανοιχτά πλέον οι Γερμανοί υπουργοί, βουλευτές και τεχνοκράτες ομολογούν πως μόνη λύση είναι η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδος της από την ευρωζώνη
– Νέο δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο”Ίσως εγκαταλείψει την προσπάθεια για την Ελλάδα η Γερμανία”

Τα νέα μέτρα που ακούσαμε στη ΔΕΘ αλλά και η εικόνα της κυβέρνησης μοιάζουν ανίκανα να σταματήσουν το ”σταύρωμα” της χώρας μας ιδίως επειδή τα κάνουμε(;) όλα καθυστερημένα, κυρίως επειδή, έξω, φοβούνται πως θα τους παρασύρουμε μαζί τους.

Το περίφημο ‘ΝΤΟΥ” του Βενιζέλου στις αγορές γίνεται μπούμερανγκ και το Boomerang  επιμένει με νέο δημοσίευμα που έχει τίτλο ”Ίσως εγκαταλείψει την προσπάθεια για την Ελλάδα η Γερμανία”

Γιατί τη σκυτάλη από τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ πήρε το πρωί ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ, που βλέπει δύο λύσεις για το ευρώ, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας για να γίνει ριζική αναδιάρθρωση του χρέους της.

”Ως τελευταία συνέπεια δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι οι Έλληνες θα θελήσουν ή θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη” είπε στο πρωινό μαγκαζίνο της γερμανικής τηλεόρασης ο κ. Λίντνερ.

Τα ίδια και χειρότερα σκέφτεται και προτείνει δημοσίως για εμάς και ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Χόρστ Ζέεχοφερ.Στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο Ζέεχοφερ επανέλαβε πως δεν αποκλείεται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα στο επικείμενο συνέδριο των Xριστιανοκοινωνιστών, το προεδρείο του κόμματος ”κατεβάζει” πρόταση για να τιμωρηθεί η Ελλάδα που με ”μαγειρεμένα” στοιχεία μπήκε στην ΟΝΕ.

Οι μόνοι Γερμανοί πολιτικοί που προς το παρόν δείχνουν να αντιστέκονται στη ρητορική περί αποβολής μας από την ευρωζώνη είναι οι Σοσιαλδημοκράτες, και αυτό επειδή πιστεύουν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο αλλά και γιατί φοβούνται πως θα ακολουθήσει ντόμινο.

”Φαίνεται ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για μια χρεοκοπία” συμπληρώνει στο δημοσίευμα κορυφαίος οικονομολόγος από την Royal Bank of Scotland που τονίζει”η Γερμανία μπορεί να είναι αυτή που θα κάνει την πρώτη κίνηση αλλά ίσως προετοιμάζονται κι άλλες χώρες”.

Πιο προωθημένος είναι ο τίτλος “Είναι θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει η Ελλάδα” που αφορά στις εκτιμήσεις του τραπεζικού αναλυτή Richard Bove στο CNBC.

Οι αγορές όμως δεν περίμεναν τις δηλώσεις κανενός, ούτε των Γερμανών, ούτε βέβαια της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ.
Η αλήθεια των αριθμών και των χρηματαγορών είναι αμείλικτη για την Ελλάδα από το πρωί.

Τα ελληνικά spreads είναι μία ανάσα από τις 2.000 μονάδες βάσης και τα cds στις 3.443 μονάδες με αύξηση δηλαδή 441,20 μονάδων.Το ελληνικό Χρηματιστήριο ”παλεύει” στις 865 μονάδες με νέα πτώση εως και -2,36%.

Το ευρώ έναντι του δολαρίου καταρέει με την ισοτιμία στο 1,35560 που είναι χαμηλό ρεκόρ έξι μηνών.
Ειδικά όμως το ευρώ έναντι του γιεν είναι στα 104,29 που είναι η χαμηλότερη ισοτιμία των τελευταίων 10ετών.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ανησυχίες για την Ελλάδα είναι ο λόγος που έπεσαν και τα Ασιατικά Χρηματιστήρια.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *