Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Διαγράφονται τα χρέη έως και 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Η νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας είναι μια ανάσα για τις ευάλωτες οικονομικές ομάδες, καθώς σύμφωνα με αυτή θα μπορούν να απαλλαχθούν με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ.

Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές. Βάσει αυτής προβλέπεται η επιτάχυνση της διευθέτησης υποθέσεων που αφορούν οφειλές μικρών ποσών, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών. Παράλληλα, με την πάροδο του διαστήματος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και οριστική διαγραφή των χρεών του.

Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία.

Στο ποσό των 20.000 ευρώ οι οφειλέτες θα μπορούν να συμπεριλάβουν και χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν είναι τα μοναδικά αλλά συνδυάζονται μέχρι του συγκεκριμένου ποσού και με χρέη προς τράπεζες ή ιδιώτες.

Επιπλέον, υπάρχουν περαιτέρω προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες – οφειλέτες ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση. Αυτές είναι:

 • Να μην διαθέτουν κατά την ημέρα υποβολής αίτησης οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία.
 • Άλλη περιουσία συμπεριλαμβανομένων καταθέσεών να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
 • Το ύψος των οφειλών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
 • Όλα τα εισοδήματα το τελευταίο έτος να είναι μηδενικά.
 • Να μην υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
 • Να είναι συνεργάσιμοι σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΤτΕ.

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Διαγράφονται τα χρέη έως και 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

 • xreokopimenos

  Τι στο καλό ;

  Συγνώμη, το Δημόσιο με τις Τράπεζες τι δουλειά έχει ;

  ….αυτός ο νόμος μπορεί να αφορά και… 1000 άτομα… άντε 2000…

  • nikos73gr

   αυτό είναι το θέμα, δρομολογείται η δημιουργία αρχής που θα διαχειρίζεται τα χρέη συγκεντρωτικά με αποτέλεσμα να φαίνεται τί χρωστάει συνολικά και πού ο κάθε πολίτης. δεν γνωρίζω αν οι τράπεζες θα έχουν πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία….

 • rantaplan

  Πολλους βαζεις, το πιθανοτερο το βαλαν για να ξεμπλοκαρουν γραφειοκρατικα κατι υποθεσεις που χρονιζουν γιατι θα επρεπε να γινει χρονοβορα διαδικασια και να ασχοληθει προσωπικο για κατι που δεν θα εισπραξουν τιποτα. Μαζι με αυτα τα 10 δισ πιανουμε τα 130 χαρισμα στις κλεφτομπανκ, το 1/4 απο αυτα να διναν μονο, ατοκα στα νοικοκυρια και στις μικρομεσαιες επιχειρησεις για αποπληρωμες δανειων και μια σοβαρη ρυθμιση και δεν θα υπηρχαν τωρα επισφαλειες. Ηθελα να ξερω τοσα κλεμενα τι θα τα κανουνε, ουτε στην τρυπα που θα μπουνε δεν χωρανε ολα να τα βαλουνε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>