Διαδικασίες- εξπρές για την κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς

Μέσω email οι επιδόσεις εγγράφων από την εφορία.
Διαδικασίες – εξπρές για την κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και την γενικότερη επίδοση εγγράφων στους φορολογούμενους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο προβλέπει την αντικατάσταση της χειρόγραφης επίδοσης εγγράφων της φορολογικής διοίκησης με ηλεκτρονικές επιδόσεις που θα γίνονται γρηγορότερα και με ελάχιστο κόστος.
Με βάση το σημερινό κοστοβόρο και χρονοβόρο καθεστώς οι επιδόσεις εγγράφων της φορολογικής διοίκησης γίνονται από δικαστικούς επιμελητές οι οποίοι αμείβονται ανά πράξη από το ελληνικό δημόσιο. Το κόστος για αυτές τις επιδόσεις είναι μεγάλο με κάποιες εκτιμήσεις να το ανεβάζουν σε μερικά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα χειρόγραφης επίδοσης είναι αυτά που γίνονται στις περιπτώσεις οφειλετών του δημοσίου. Η εφορία εκδίδει κατασχετήριο εις χείρας τρίτων για τα χρέη του οφειλέτη. Το κατασχετήριο αυτό θα πρέπει να επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στα κεντρικά καταστήματα όλων των τραπεζών και πολλές φορές και σε λογιστήρια επιχειρήσεων στην περίπτωση που ο οφειλέτης είναι μισθωτός και αποφασίζεται η κατάσχεση μέρους των αποδοχών του.
Η νομική υποδομή για την αντικατάσταση των χειρόγραφων επιδόσεων με ηλεκτρονικές υπάρχει. Οι σχετικές διατάξεις έχουν ψηφιστεί από το 2013 και το 2014 εκδόθηκαν και οι σχετικές εγκύκλιοι. Ωστόσο, το μέτρο δεν εφαρμόστηκε πραγματικά καθώς έπεσε θύμα των αλλαγών στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της φορολογικής διοίκησης.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το μέτρο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μειωθεί το κόστος τους. Για την πλήρη λειτουργία του συστήματος των ηλεκτρονικών επιδόσεων θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη μερίδα τους στο taxisnet. Η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να αποστείλει ειδοποιήσεις οι οποίες θα θεωρείται ότι έχουν επιδοθεί κανονικά με τη νομική ισχύ της επίδοσης. Αυτό σημαίνει ότι από τη λήψη του email θα ξεκινούν να τρέχουν προθεσμίες.
Για παράδειγμα, θα μπορούν να κοινοποιούνται μέσω email εκθέσεις φορολογικού ελέγχου και βεβαίωσης πρόσθετων φόρων. Επίσης πολύ γρήγορα θα διεκπεραιώνονται και κατασχέσεις χρηματικών υπολοίπων από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του δημοσίου καθώς τα κατασχετήρια θα κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στις τράπεζες.

Πηγή: capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.