Διαμαρτυρία για εισπρακτικές εταιρείες

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι  καταγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά από τους καταναλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι, δέχονται ενοχλήσεις πολλές φορές μέσα στην μέρα, σε ακατάλληλες ώρες,  συχνά στον εργασιακό τους  χώρο, καθώς επίσης ενοχλούν και συγγενικά πρόσωπα, ανήλικα τέκνα, υπέργηρους γονείς κτλ. Ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ακόμα και σε ευάλωτα κοινωνικά άτομα, όπως συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία κτλ. Πολλές φορές χρησιμοποιούν προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται επικίνδυνα η ήδη δυσχερής θέση του οφειλέτη.
Αναμφισβήτητα η πρακτική τους αυτή, προσβάλλει μεταξύ άλλων, το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και της μη προσβολής αυτής, όπως αυτό κατοχυρώνεται από το άρθρο 5 του Συντάγματος, αλλά και από τα άρθρα 57 και επ. του Αστικού Κώδικα.

Εάν σας παρενοχλούν κι εσάς από εισπρακτική εταιρεία, τότε μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία συμπληρώνοντας το υπόδειγμα που θα βρείτε εδώ, το αποστέλλετε στην επιχείρηση με την οποία έχει ανακύψει η διαφορά και το κοινοποιείτε και στους αρμόδιους φορείς.

www.ekpizo.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Διαμαρτυρία για εισπρακτικές εταιρείες”

  1. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή των κυβερνώντων και της δικαιοσύνης φυσικά με σκοπό να μαζέψουν τόκους διαφορετικά θα τους είχαν κλείσει τα μαγαζιά εδώ και χρόνια οπως έκαναν τις προαλλες με αγγλουπα και την παρέα του. Να υποθέσω ότι τα ίδια θα ισχύουν και για τα δικηγορικά γραφεία που έχουν ρόλο Εισπρακτικής, με τη διαφορά ότι εκεί πρέπει να κάνεις καταγγελία και στον τοπικό δικηγορικό σύλλογο. Άκουσα ότι η κατάθεση καταγγελίας στο ΔΣΑ κοστίζει 30 ευρώ (!!!), ξέρει κανείς αν αληθεύει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *