Διεθνής τύπος: Όλα οδηγούν την Ελλάδα σε χρεοκοπία

Οι περισσότεροι τίτλοι των δημοσιευμάτων των διεθνών μέσων ενημέρωσης και πρακτορείων αναφέρουν όλο και πιο συχνά τη λέξη «χρεοκοπία» για την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας μας έχουν φθάσει στο 98%, ενώ τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα, αρχίζοντας να εξετάζουν την επόμενη μέρα για το Δουβλίνο. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η Ιρλανδία θα πρέπει να ακολουθήσει αναγκαστικά το σχέδιο -παραιτηθέντος από την ΕΚΤ- Γερμανού οικονομολόγου Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος έχει ζητήσει από το Δουβλίνο αιματηρές περικοπές στο Δημόσιο Τομέα.

Από την πλευρά τους, οι Financial Times επισημαίνουν ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, τίθεται υπό αμφισβήτηση και οι Los Angeles Times σημειώνουν ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως η χρεοκοπία αποτελεί ένα πραγματικό ενδεχόμενο για την Ελλάδα.

Το Spiegel σημειώνει πως η διαχείριση της γερμανικής εσωτερικής πολιτικής κρίσης  έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Μέρκελ, κάτι που αντανακλά στις δηλώσεις των εταίρων της στον κυβερνητικό συνασπισμό και στο κλίμα που δημιουργείται για την Ελλάδα και η Wall Street Journal αναφέρεται στη δήλωση που έκανε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αρκούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

www.topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *