Δικαιώθηκε γνωστός οδοντίατρος της Ρόδου, για δάνειο σε ελβετικό φράγκο!

Νέα δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων δανειολήπτη ελβετικού φράγκου εκδόθηκε στις 31-12-2015, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, βάσει της οποίας ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ η τράπεζα να ανέχεται την καταβολή των δόσεων ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής του.

Γνωστός Οδοντίατρος της Ρόδου  έλαβε  το  2001  στεγαστικά  δάνεια  σε  ευρώ, το οποίο κατά παρότρυνση της τράπεζας το 2007, μετέτρεψε σε ελβετικό  φράγκο και  έλαβε  και  έτερο  δάνειο σε ελβετικό φράγκο.  Συνολικό  ποσό  δανείου  σε  536.738,00 ελβετικά φράγκα  με  ισοτιμία 1,6420, που αναλογούσε σε 326.800,63 ευρώ.  Η δόση  του  ήταν  περί τα  1.340,00 ευρώ  μηνιαίως. Στην πορεία λόγω της σοβαρής ανατιμήσεως του ελβετικού φράγκου η δόση του αυξανόταν σταδιακά, και το 2015 ανήλθε σε 2.106,00 ευρώ. Το  δάνειο  εξυπηρετούνταν  κανονικά μέχρι το τελευταίο έτος, οπότε και  μειώθηκαν  δραματικά  τα  εισοδήματα  του. Οι  καταβολές  του  δανειολήπτη από  τη  χρονική  στιγμή  που  έλαβε  τα  δάνεια  σε  ελβετικό  φράγκο  μέχρι τις 6 Μαρτίου 2015, ανέρχονταν σε  161.849,54.

Δηλαδή,  για  ένα  δάνειο  327.000  ευρώ , καταβλήθηκαν  σε  8  μόλις  έτη  162.000  ευρώ  και  το  κεφάλαιο του δανείου, αντί να μειωθεί, αυξήθηκε  κατά  50.000 ευρώ (!)

Για  την  αποκατάσταση  της  αδικίας  ο δανειολήπτης  άσκησε αγωγή  για  να  κριθεί  σχετικός άκυρος όρος της σύμβασης,  ως  καταχρηστικός,  να αναγνωριστεί το άληκτο κεφάλαιο σε ισοτιμία 1,6420 και  να  καταβάλλει  πλέον  τις  δόσεις   με  την  αρχική ισοτιμία. Επίσης, άσκησε ασφαλιστικά  μέτρα  και  ζήτησε μέχρι  να  εκδικαστεί  η  αγωγή του   να  ανέχεται  η  τράπεζα  την  καταβολή των μηνιαίων δόσεων με την αρχική ισοτιμία. Ήδη  ο  Δικαστής  του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Ρόδου, έκανε  δεκτή  την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δανειολήπτη  και  υποχρέωσε την τράπεζα  ν΄ ανέχεται  την  καταβολή των μηνιαίων  δόσεων  με  την  ΑΡΧΙΚΗ  ΙΣΟΤΙΜΙΑ  μέχρι  την εκδίκαση της  υπόθεσης.

Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος Κατερίνα Βολονάκη.

blackmonday.gr 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.