Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Δυο στους δέκα δεν πληρώνουν το φόρο εισοδήματος

Δυο στους δέκα φορολογούμενους δεν πληρώνουν το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αυτό προκύπτει από τη νεότερη επεξεργασία στοιχείων που έχει πραγματοποιήσει η γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφορικά με την συμμόρφωση των φορολογούμενων στην υποχρέωση πληρωμής του φουσκωμένου, λόγω των νέων επιβαρύνσεων, εκκαθαριστικού. Από τη μη πληρωμή εκκαθαριστικών προκύπτει τρύπα στα δημόσια έσοδα για φέτος η οποία ξεπερνά το 1,2 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το 18% των ποσών που έχει βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν πληρώνεται στην ώρα του. Αν και όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου το ποσοστό αυτό δεν έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο φέτος οδηγεί σε μια πολύ μεγάλη τρύπα στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού, καθώς η βεβαίωση φόρων φέτος με το εκκαθαριστικό είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η βεβαίωση με τα εκκαθαριστικά σπανίως ξεπερνούσε το 1,5 δισ ευρώ, φέτος έχουν ήδη βεβαιωθεί 6,6 δισ ευρώ, ποσό το οποίο με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 6,8 δισ ευρώ. Έτσι, με δεδομένο ότι το 18% των φόρων που βεβαιώνονται δεν πληρώνονται, προκύπτει ότι δεν θα εισπραχθούν τα 1,2 έως 1,3 δισ ευρώ από τα 6,8 δισ που βεβαιώνονται.

Πολλοί φορολογούμενοι δεν πληρώνουν καθώς περιμένουν ειδική ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε πολλές δόσεις το χρέος τους προς την εφορία.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ έχει θεσπίσει για την πλειονότητα των φορολογούμενων ειδική ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης σε έως και επτά μηνιαίες δόσεις (αντί για έως τρεις διμηνιαίες που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία).

Να σημειωθεί ότι η μη πληρωμή των εκκαθαριστικών είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους καλπάζουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο, τα οποία μόνο το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά περίπου 6 δισ ευρώ, ξεπερνώντας τα 53 δισ ευρώ συνολικά.

Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι πολύ φουσκωμένα εξαιτίας μιας σειράς επιβαρύνσεων που ενσωματώθηκαν σε αυτά, όπως είναι η εισφορά αλληλεγγύης, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος κ.ά.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Δυο στους δέκα δεν πληρώνουν το φόρο εισοδήματος

  • Άρης

    Καλά αυτοί οι 8 στους 10 που -λέει- πληρώνουν , τα λεφτά που τα βρίσκουν ; 
    Να μου πούνε και μένα δηλαδή που ανήκω στους -δήθεν και μόνο – 2 στους 10 . 

    Άσχετο , αλλά αυτές οι κοπέλες που πάνε Ιταλία για πεζοδρόμιο είναι από αυτές που τσοντάρουν για να πληρωθούν  αυτοί οι φόροι ; Τα χαράτσια και οι Δ.Ε.Η. -ές ; Έχω χάσει τη μπάλα.
    Αν είναι έτσι να τις στήσουμε κάνα άγαλμα , απέναντι από τον Άγνωστο  στο Σύνταγμα ή να πιάσουμε και μείς καμμιά “δουλειά” να βοηθήσουμε ρε παιδί μου,  την Τρόικα που έχει ανάγκη .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>