Είναι διασφαλισμένες ή όχι οι καταθέσεις

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι διασφαλισμένες ή όχι οι καταθέσεις όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός; Εγώ λέω πως δεν είναι. Και το λέω, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις εγγυηθεί. Και δεν μπορεί γιατί δεν έχει φράγκο, δεν της έχει μείνει κανένα κομπόδεμα.

Αν η ΕΚΤ ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες την επιστροφή των εγγυήσεων που τους χορηγεί όλο αυτό το διάστημα των μαζικών αναλήψεων, τότε ένας θα είναι ο δρόμος, να βάλουν χέρι στις καταθέσεις.

Ο νόμος λέει ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες μέχρι ποσού 100.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι θα πληρώσουν όσοι έχουν στην τράπεζα πάνω από αυτό το ποσό. Δυστυχώς, μιλάμε για το 0,5% των καταθετών. Φτάνουν;΄Αναμφισβήτητα, όχι.

Οι τράπεζες έχουν στεγνώσει από ρευστό. Από 260 δις ευρώ που ήταν το σύνολο των καταθέσεων στην αρχή της κρίσης, οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων έχουν συρρικνωθεί κατά 130 δις. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έκαναν φτερά 40 δις ευρώ σε πείσμα των διαβεβαιώσεων ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.

Πολλές ήταν και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι τράπεζες, ενδεχόμενο που ξένες εφημερίδες θεωρούσαν βέβαιο εδώ και 2-3 εβδομάδες. Να, όμως που έγινε κι αυτό…


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.