Είναι ψέμα η δήθεν «διαπραγμάτευση» για τις τράπεζες

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Κατ’ αρχήν τα αυτονόητα: Ο νόμος Κατσέλη καταργείται γιατί εξεμέτρησε το ζην. Όταν θεσμοθετήθηκε ο πρώτος νόμος πτωχευτικού δικαίου ιδιωτών ήταν πρωτοποριακός, χρήσιμος και παρήγαγε αποτελέσματα. Σήμερα ο ίδιος νόμος λειτουργεί ως τροχοπέδη και αβελτηρία.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την πτώχευση ιδιωτών. Οι χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων δεν αποδίδουν. Το 80% των ακινήτων που πλειστηριάζονται καταλήγουν στις ίδιες τις τράπεζες που τα εκποιούν. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, που να μην τιμωρεί τους άτυχους αλλά να μην συγκαλύπτει τους απατεώνες.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον στενότερο συνεργάτη του, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, να συντονίσει αυτό το νέο σκηνικό που δημιουργείται από την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, τα «κόκκινα δάνεια» των 88 δισ. Ευρώ. Η διαχείριση των «κόκκινων δανείων» δεν αφορά μόνο τα στεγαστικά δάνεια. Όλα μαζί είναι δεν είναι 27 δις Ευρώ.

Το μεγάλο κόλπο της επόμενης δεκαετίας αφορά την αναδιάρθρωση των υπερχρεωμένων επιχειρηματικών ομίλων. Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έχει αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που θα επιφέρει μεγάλες ανακατατάξεις και κάποιος θα έπρεπε να τις διαχειριστεί με πρακτικό και ωμό κυνισμό.

Μεγάλα τζάκια θα εξαφανιστούν από τον επιχειρηματικό χάρτη και άλλα νέα θα ξεπηδήσουν σαν τα μανιτάρια στο δάσος. Γι’ αυτό τοποθετήθηκε ο «έμπιστος» αλλά επιεικώς άσχετος με τα χρηματοοικονομικά Αλέκος Φλαμπουράρης.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οι δανειστές, έχουν εγκαταλείψει όλα τα 16 προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης και έχουν επικεντρωθεί μόνο σε ένα: Στην εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων.

 

Αν η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει στις αγορές, αν η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει τα 750 εκατ. Ευρώ των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων που έχουν ήδη εισπράξει οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες, θα πρέπει να εξυγιανθεί το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Γι’ αυτό και οι τηλεδιασκέψεις, τα e-mails και οι επαφές με τους εκπροσώπους της Τρόικας δεν έχουν ως αντικείμενο της λεπτομέρειες της μίας ή της άλλης λύσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας ή την πώληση δανείων από τις τράπεζες.

Το τελικό αποτέλεσμα μετράει. Αυτό και μόνον αυτό υπολογίζουν. Απελευθερώνεται η αγορά; Εξυγιαίνεται η επιχειρηματικότητα; Εξυγιαίνεται το τραπεζικό σύστημα;

Επί της ουσίας λοιπόν δεν υπάρχει «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς». Η συζήτηση είναι εξαιρετικά απλή κι έχει να κάνει με συγκεκριμένους αριθμούς. Στην τελική γραμμή των ισολογισμών κρίνονται όλα.

Επομένως οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, την επόμενη εβδομάδα, για το θέμα των «κόκκινων δανείων» και της πρώτης κατοικίας, έχουν ένα και μόνον ένα στόχο: 

  • Είτε θα επιδιώξει να λύσει το πρόβλημα με τις λύσεις που έχει περιγράψει ο Μάριο Ντράγκι
  • είτε θα οδηγηθεί σε σύγκρουση με τους δανειστές -όπως το 2015- και θα οδηγήσει τη χώρα σε κρίση και πρόωρες εκλογές για να «ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση»….

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.