Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
Minilink

Είσαι fund; – Θα παίρνεις τα ακίνητα πάμφθηνα χωρίς ΕΝΦΙΑ – Είσαι Έλληνας; – Θα σε ρημάξουν στους φόρους

Έχετε ακίνητη πειρουσία και σας έχουν ρημάξει στους φόρους; Κανένα πρόβλημα, θα αναγκαστείτε αν δεν έχετε εισοδήματα που είναι πολύ πιθανό, να την ξεπουλήσετε όσο όσο ή να την χάσετε σε πλειστηριασμούς, με μια βασική όμως λεπτομέρεια:

Οι επόμενοι κάτοχοι της περιουσίας σας δεν θα δίνουν ούτε ευρώ σε φόρους καθώς φοροαπαλλαγές ή τουλάχιστον αυτό απαιτούν και ζητούν οι δανειστές για τις εταιρείες που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια για ένα κομμάτι ψωμί.

Το ζήτημα μάλιστα είναι βασική προτεραιότητα στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι λένε «να καταργηθούν φόροι που συνδέονται με την πώληση δανείων αλλά και με τα ακίνητα που ενδεχομένως είναι προσημειωμένα και είναι υποψήφια για πλειστηριασμό».

Καταλάβατε τώρα όλοι για πιο λόγο έχει μπει εδώ και αρκετά χρόνια η δυσβάσταχτη φορολογία στα ακίνητα; Φυσικά αυτά γίνονται μόνο σε αποικίες, καθώς μόνο εκεί υπήρχε αυτό το οξύμωρο άλλοι νόμοι να ισχύουν για τους εγχώριους και άλλοι για τους αποικιοκράτες.

Διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις και φυσικά εις βάρος του ελληνικού λαού.

Οι δανειστές με την γνωστή εύσχημη γλώσσα των ανθρώπων που φορούν γραβάτα ακόμα και όταν πάνε στο… γυμναστήριο και την παραλία, υποστηρίζουν ότι ζητούν απλώς «να δημιουργηθούν πρόσθετα κίνητρα για τις εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις»!

Σημασία δεν έχει τι λές αλλά πως το λες δηλαδή.

Δεν φτάνει δηλαδή που θα αγοράζουν πολύ φτηνά κόκκινα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά από τον δανειολήπτη ή θα προχωρούν σε πλειστηριασμό για να εισπράξουν αλλά δεν θα δίνουν ούτε ευρώ φόρο στο ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για τα γνωστά funds, τα οποία όχι μόνο θέλουν να μειωθεί το κόστος αγοράς αλλά και της διατήρησης των δανείων στο δικό τους χαρτοφυλάκιο αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να μην επιβαρύνονται με φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Τι ζητούν πονηρά σκεπτόμενοι; Να μην πληρώνονυ την παραμονή ενός ακινήτου στα χέρια τους σε περίπτωση που αυτό δεν πωληθεί στον πρώτο πλειστηριασμο.

Να πούμε πως τα funds αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια σε ένα πολύ μικρό ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας που κυμάινεται στο 3%-4% για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και μέχρι 30%-40% για στεγαστικά με εγγυήσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δανειολήπτης θα συνεχίσει να χρωστάει το σύνολο του ποσού το οποίο θα είναι απαιτητό από το fund και ταυτόχρονα θα έχει κερδίσει και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους όπως τεκμήρια, ΤΑΠ και ποιος ξέρει τι άλλο.

Φυσικά αυτό νομικά δεν μπορεί να συμβεί καθώς δεν θα υπάρχει ισότητα φυσικών και νομικών προσώπων, απέναντι στη φορολογία.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο σε αποικία όπως προαναφέραμε.

Πάντως οι τράπεζες δεν βιάζονται να παραδώσουν τα «κόκκινα δάνεια» καθώς θεωρούν ότι με την οικονομική ανάκαμψη θα μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές πώλησης.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>