Είσαι fund; – Θα παίρνεις τα ακίνητα πάμφθηνα χωρίς ΕΝΦΙΑ – Είσαι Έλληνας; – Θα σε ρημάξουν στους φόρους

Έχετε ακίνητη πειρουσία και σας έχουν ρημάξει στους φόρους; Κανένα πρόβλημα, θα αναγκαστείτε αν δεν έχετε εισοδήματα που είναι πολύ πιθανό, να την ξεπουλήσετε όσο όσο ή να την χάσετε σε πλειστηριασμούς, με μια βασική όμως λεπτομέρεια:

Οι επόμενοι κάτοχοι της περιουσίας σας δεν θα δίνουν ούτε ευρώ σε φόρους καθώς φοροαπαλλαγές ή τουλάχιστον αυτό απαιτούν και ζητούν οι δανειστές για τις εταιρείες που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια για ένα κομμάτι ψωμί.

Το ζήτημα μάλιστα είναι βασική προτεραιότητα στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι λένε «να καταργηθούν φόροι που συνδέονται με την πώληση δανείων αλλά και με τα ακίνητα που ενδεχομένως είναι προσημειωμένα και είναι υποψήφια για πλειστηριασμό».

Καταλάβατε τώρα όλοι για πιο λόγο έχει μπει εδώ και αρκετά χρόνια η δυσβάσταχτη φορολογία στα ακίνητα; Φυσικά αυτά γίνονται μόνο σε αποικίες, καθώς μόνο εκεί υπήρχε αυτό το οξύμωρο άλλοι νόμοι να ισχύουν για τους εγχώριους και άλλοι για τους αποικιοκράτες.

Διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις και φυσικά εις βάρος του ελληνικού λαού.

Οι δανειστές με την γνωστή εύσχημη γλώσσα των ανθρώπων που φορούν γραβάτα ακόμα και όταν πάνε στο… γυμναστήριο και την παραλία, υποστηρίζουν ότι ζητούν απλώς «να δημιουργηθούν πρόσθετα κίνητρα για τις εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις»!

Σημασία δεν έχει τι λές αλλά πως το λες δηλαδή.

Δεν φτάνει δηλαδή που θα αγοράζουν πολύ φτηνά κόκκινα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά από τον δανειολήπτη ή θα προχωρούν σε πλειστηριασμό για να εισπράξουν αλλά δεν θα δίνουν ούτε ευρώ φόρο στο ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για τα γνωστά funds, τα οποία όχι μόνο θέλουν να μειωθεί το κόστος αγοράς αλλά και της διατήρησης των δανείων στο δικό τους χαρτοφυλάκιο αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να μην επιβαρύνονται με φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Τι ζητούν πονηρά σκεπτόμενοι; Να μην πληρώνονυ την παραμονή ενός ακινήτου στα χέρια τους σε περίπτωση που αυτό δεν πωληθεί στον πρώτο πλειστηριασμο.

Να πούμε πως τα funds αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια σε ένα πολύ μικρό ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας που κυμάινεται στο 3%-4% για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και μέχρι 30%-40% για στεγαστικά με εγγυήσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δανειολήπτης θα συνεχίσει να χρωστάει το σύνολο του ποσού το οποίο θα είναι απαιτητό από το fund και ταυτόχρονα θα έχει κερδίσει και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους όπως τεκμήρια, ΤΑΠ και ποιος ξέρει τι άλλο.

Φυσικά αυτό νομικά δεν μπορεί να συμβεί καθώς δεν θα υπάρχει ισότητα φυσικών και νομικών προσώπων, απέναντι στη φορολογία.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο σε αποικία όπως προαναφέραμε.

Πάντως οι τράπεζες δεν βιάζονται να παραδώσουν τα «κόκκινα δάνεια» καθώς θεωρούν ότι με την οικονομική ανάκαμψη θα μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές πώλησης.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.