Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Εικόνα κατάρρευσης στα μεγάλα ΜΜΕ

Το τεράστιο ποσό των 405 εκατ. ευρώ οφείλουν απο δάνεια στις τράπεζες συνολικά ΔΟΛ, Πήγασος και Mega – υποχρέωση που είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να καλυφθεί στις παρούσες συνθήκες. Κι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς σχεδόν όλα τα συστημικά media έχουν βουλιάξει σε πέλαγος χρεών  και προσπαθούν να προσεγγίσουν τη νέα κυβέρνηση για να περισώσουν ότι μπορούν. 

Του Βαγγέλη Νιάκα

Η νέα κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν κάθετη και διαφωτιστική στις προγραμματικές δηλώσεις:  “Σπάμε το περιβόητο τρίγωνο της διαπλοκής, μεταξύ τραπεζών, πολιτικού προσωπικού και μέσων ενημέρωσης”, ήταν η εξαγγελία του κ. Τσίπρα, που σχολιάστηκε εκτεταμένα από τον Τύπο. Εννοούσε τα χαριστικά δάνεια που δινόταν αφειδώς στα διαπλεκόμενα media με την παρέμβαση κυβερνητικών παραγόντων, κατά παράβαση όλων των τραπεζικών κανόνων. 

Ακόμη ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση “παράλληλα με την κατάργηση των χαοτικών δανειων προς τα ΜΜΕ, θα εφαρμόσει το θεσμικό πλαίσιο για την προκήρυξη και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών”.  Ας σημειωθεί ότι τα κανάλια εκπέμπουν επί 25 χρόνια χωρίς κανονικές άδειες. Με χαριστικές ρυθμίσεις πήραν άδειες “προσωρινού χαρακτήρα”, που ανανεώνονται  συνεχώς χωρίς να καταβληθεί κανένα τίμημα. 

Πρόκειται αφαλώς για κηρυγμένο πλέον πόλεμο η έκβαση του οποίου θα φανεί στη συνέχεια. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στις εξαγγελίες της , ενώ οι εκδότες-καναλάρχες βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καθώς οι περισσότερες εταιρίες  media διανύουν τη χειρότερη ίσως περίοδο του βίου τους.

  Χωρίς προοπτική

Μια ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα του 2013 πιστοποιεί ότι τα μεγάλα συγκροτήματα παραπαίουν  οικονομικά. Τον περασμένο χρόνο όπως και τώρα εξακολουθούν να γράφουν μεγάλες ζημιές και το κυριότερο δεν εμφανίζονται προοπτικές εξόδου από την  κρίση. Το 2013 ο (πρώην) ΔΟΛ έγραψε ζημιές 17,5 εκατ. ευρώ, η Καθημερινή 11 εκατ., ο Πήγασος 14,2 εκατ., το Εθνος 6,8 εκατ. και έπεται συνέχεια στο ίδιο τέμπο.

Υπό αυτές τις περιστάσεις δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα συστημικά ΜΜΕ άρχισαν να κάνουν στροφή και από την υποστήριξη του μνημονίου πηγαίνουν τώρα στην υπεράσπιση της νέας κυβέρνησης. Η αρχή έγινε από τα έντυπα του ΔΟΛ “Βήμα” και “Νέα” που έσπευσαν να δείξουν ότι βρίσκονται δίπλα στον Τσίπρα και τη νέα κυβέρνηση. Στο ίδιο μοτίβο, αν και με μκρότερες ταχύτητες, ακολουθούν και οι άλλοι όπως το Εθνος και τοMega Channel που έχουν υιοθετήσει γραμμή ¨κριτικής υποστήριξης¨.

Είναι άλλωστε τα μεγάλα χρέη που έφεραν  κοντά τον ΔΟΛ καιτον Πήγασσο, με τους Ψυχάρη και Μπόμπολα να διερευνούν,εδω και πολύ καιρό το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Το θέμα έχει ατονήσει, αλλά η πιεστική πραγματικότητα ενδέχεται να το φέρει πάλι στην πρώτη γραμμή. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα ΜΜΕ δεν  έχουν υγιή οικονομικά  στοιχεία, κάποια έχουν βουλιάξει απο τα χρέη και τα έσοδα στηρίζονται στις διαφημίσεις μεγάλων τραπεζών. Το νεο τοπίο που θα διαμορφωθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ενδιαφέρει ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα media, γιατί μπορεί να φέρουν ξαφνικό θάνατο στους υπερχρεωμένους. 

Ακριβώς λόγω της υπερχρέωσης, δεν υπάρχει ενδιαφέρον  από ιδιώτες να επενδύσουν στον θνησιγενή Τύπο , ενω για όσους θέλουν να απεμπλακούν η αποχώρηση θα είναι δύσκολη γιατί δεν πρόκειται να απαλλαγούν από υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. 

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>