Ειρηνοδικείο «κούρεψε» κατά €109.000 τα δάνεια οικογένειας καρκινοπαθούς

Η 53χρονη γυναίκα είναι άνεργη και καρκινοπαθής και χρωστούσε €86.000, από τα οποία θα αποπληρώσει τις €32.000 σε διάστημα 20 ετών

Δεν πίστευε στα αυτιά του, ένα ζευγάρι δανειοληπτών, ακούγοντας την απόφαση Ειρηνοδικείου, που το απάλλαξε από υπέρογκα τραπεζικά χρέη. 

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Πραγματικά κλάψαμε όταν ακούσαμε  την απόφαση, πλέον μπορούμε και πάλι να ζήσουμε. Νιώθουμε ανακουφισμένοι και δικαιωμένοι» θα πει στο protothema.gr το ζευγάρι δανειοληπτών που πέτυχε ευνοϊκή ρύθμιση στα χρέη του. 

Η γυναίκα 53 ετών και ο άνδρας 55 ετών, είχαν φθάσει να χρωστούν 56.000 ευρώ ο άνδρας και 86.000 ευρώ η γυναίκα η οποία διατηρεί και ένα σπίτι.  Η δανειολήπτρια είναι άνεργη από τον Ιούνιο του 2015 χωρίς  επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ενώ ο σύζυγός της εργάζεται ως  αποθηκάριος με αποδοχές 1.420 ευρώ μηνιαίως. 
Μάλιστα το ζευγάρι καταβάλει ενοίκιο ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Όπως είπε στο protothema.gr η Άννα Κορσάνου, η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεσή τους, το ζευγάρι αναγκάστηκε να πάρει δάνεια λόγω σοβαρότατου προβλήματος υγείας, καθώς η γυναίκα εμφάνισε καρκίνο στο παχύ έντερο. 

Οι εξετάσεις, τα φάρμακα και οι χημειοθεραπείες ήθελαν πάρα πολλά χρήματα που το ζευγάρι δεν μπορούσε να διαθέσει και κατέφυγε στη λύση του τραπεζικού δανεισμού. 

«Λαμβάνοντας υπ όψιν του τα ανωτέρω, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις υπαγωγής τους στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 και όρισε να καταβάλουν πολύ χαμηλές δόσεις μηνιαίως. Θα καταβάλλουν δηλαδή το ποσό των 50 ευρώ ο καθένας μηνιαίως για διάστημα 5 ετών και θα διασώσουν στη συνέχεια το μοναδικό ακίνητο που ανήκει στη δανειολήπτρια με καταβολές μόλις 160 ευρώ για 15 χρόνια. Δηλαδή ο δανειολήπτης από 55.000 ευρώ χρέος θα πληρώσει 3.000 ευρώ και η γυναίκα του από 86.000 ευρώ χρέος θα πληρώσει 32.000 ευρώ και γλιτώνει και το σπίτι της. 

Τα Ειρηνοδικεία εξακολουθούν να προστατεύουν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες δανειοληπτών που αποδεικνύουν την οικονομική τους αδυναμία εκδίδοντας αποφάσεις με υψηλές διαγραφές χρεών ακόμα και τώρα που είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία πλέον των αποφάσεων είναι απορριπτικές» τονίζει η κυρία Κορσάνου.

protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ειρηνοδικείο «κούρεψε» κατά €109.000 τα δάνεια οικογένειας καρκινοπαθούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.