Εκρηκτικό κοκτέιλ στις τράπεζες

Εξαιρετικά αρνητικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από το μέτωπο των στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, ήδη από τα μέσα του δ’ τριμήνου του 2014, οπότε και άρχισε να διαφαίνεται η ρευστότητα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της χώρας, πολλοί ήταν εκείνοι οι δανειολήπτες που αποφάσισαν να σταματήσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους. Μέχρι τώρα, υπήρχε η αίσθηση ότι αυτή η ιδιότυπη στάση πληρωμών εμφανίστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015 και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Ομως, από την ανάλυση των στοιχείων που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην ετήσια συμπεριφορά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών το 2014 προκύπτει ότι ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου το κύμα των αναστολών άρχισε να μεγαλώνει. Και κάπως έτσι φτάσαμε ολόκληρο το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους οι επισφάλειες στα στεγαστικά να αυξηθούν κατά 247 εκατ ευρώ. Βεβαίως, το ποσό αυτό μπροστά στο τι ακολούθησε το α’ τρίμηνο του 2015 δεν συγκρίνεται.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια του οι επισφάλειες αυξήθηκαν πάνω από 500 εκατ ευρώ, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να έρθουν σε …απελπιστική κατάσταση. Γιατί το γεγονός αυτό σε συνδθασμό με την έλλειψη ρευστότητας δημιούργησε ένα κοκτέιλ, το οποίο ήταν και παραμένει ακόμα εκρηκτικό. 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.