Εκτίναξη των φόρων έως και… 1.500% – Σοκ από το ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές

Φορολογικό σοκ προκαλεί σε όλους τους φορολογούμενους η νέα φορολογική κλίμακα και το νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011. Οι φόροι εκτοξεύονται στα ύψη, αφού αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500%. Φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Περισσότερο από όλους πλήττονται οι οικογένειες και κυρίως οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι. Οσο πιο πολλά παιδιά και όσο πιο χαμηλά εισοδήματα έχει ένας φορολογούμενος, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πρόσθετοι φόροι που θα κληθεί να πληρώσει στην εφορία το 2012.

Οι έξτρα φόροι εισοδήματος που θα καταβάλουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες φθάνουν μέχρι και τα 2.750 ευρώ, ενώ οι επιπλέον φόροι για τους φορολογούμενους με ένα ή δύο παιδιά θα φθάσουν μέχρι και τα 1.040 ευρώ.

Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2010, στις 5.000 ευρώ για το 2011 και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας προκύπτουν τα εξής:

Φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα μεγαλύτερα από 5.000 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά ετήσιο φόρο εισοδήματος από 50 έως και 700 ευρώ. Εάν έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, θα χρεωθούν με επιπλέον φόρους από 700 έως 900 ευρώ.

Οσοι βαρύνονται με ένα ή δύο παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 και μέχρι 32.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους κατά 100 έως και 1.040 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 15.000 έως 32.000 ευρώ θα πληρώσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος έξτρα φόρο κατά 540 έως και 2.750 ευρώ.

Οι μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις εντοπίζονται στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Για τους φορολογούμενους χωρίς παιδιά με εισοδήματα από 13.000 έως 20.000 ευρώ οι φόροι αυξάνονται από 44% έως 389%, ενώ για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα τα ποσοστά αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης είναι μικρότερα (2,6% έως 25%).

Για τους φορολογούμενους με 1 παιδί και εισοδήματα από 14.000 έως 20.000 ευρώ η φοροεπιβάρυνση αυξάνει από 57% έως 855,6%. Οι φορολογούμενοι με δύο παιδιά και εισοδήματα από 16.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματά τους που είναι αυξημένος έως 467% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2010.

Αγριο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές. Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Σε άγριο «κούρεμα» των φοροαπαλλαγών προχωρά η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, μέτρα που θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με 2 δισ. ευρώ εντός του 2012.

Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε χθες στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι η έκπτωση φόρου για μια σειρά από δαπάνες (τόκοι δανείων, ασφάλιστρα, νοσήλια, δίδακτρα φροντιστηρίων κ.α) περιορίζεται στο μισό , δηλαδή από το 20% πέφτει στο 10%.

Μάλιστα το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2011 και έτσι οι φορολογούμενη θα δοκιμάσουν δυσάρεστη έκπληξη με την εκκαθάριση των δηλώσεων που θα υποβάλλουν την άνοιξη του 2012.

Επίσης σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο :

-Το αφορολόγητο όριο μειώνεται από τις 12.000 ευρώ που ήταν για τα εισοδήματα του 2010 στις 5.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011 για τους φορολογούμενους άνω των 30 και έως 65 ετών. Για νέους ηλικίας έως 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65.000 ευρώ το αφορολόγητο μειώνεται στις 9.000 ευρώ. Μόνο από τη νέα φορολογική κλίμακα οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο έως 900 ευρώ.

-Μειώνεται το πρόσθετο αφορολόγητο όριο για τους φορολογούμενους με τρία παιδιά και άνω. Ειδικότερα το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί από τα δυο πρώτα και κατά 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο.

-Για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου απαιτούνται αποδείξουν που αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος με ανώτατο όριο τις 15.000 ευρώ.

Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου υπολείπεται του πιο πάνω ποσού, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%). Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους.

Η καταγραφή των στοιχείων των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομισθούν σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων μπορεί να γίνεται μέσω διαδικτύου ή μαγνητικής κάρτας που είναι ανώνυμη και προαιρετική για τον φορολογούμενο. Τα δεδομένα που καταγράφονται για λογαριασμό του φορολογούμενου είναι: α) ο Α.Φ. Μ. του εκδότη της απόδειξης και β) η ημερομηνία και το ποσό της συναλλαγής.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.