Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Εκτός ελέγχου τα καθυστερημένα δάνεια στις τράπεζες

Στο 38% υπολογίζονται επισήμως πλέον τα NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) των ελληνικών τραπεζών. Οι ίδιοι οι τραπεζίτες, ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους παραδέχονται ότι το πραγματικό ποσοστό τους κυμαίνεται πέριξ του 50% και περιορίζεται απλώς μέσω της «αξιοποίησης» των κατάλληλων τρικς. Σε απόλυτους αριθμούς το ύψος των επισφαλών δανείων υπολογίζεται μεταξύ 70 και 90 δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή.

Εφόσον αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνονται στην πράξη, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να αποφύγουν, για μια ακόμα φορά, την προσφυγή στη λύση της αύξησης κεφαλαίου. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές …προεργασίες έχουν ξεκινήσει. Για παράδειγμα, η συζήτηση που γίνεται κάνει λόγο για την ανάγκη νέων κεφαλαίων εκεί γύρω στις αρχές του επόμενου έτους. Αν μάλιστα η κατάσταση εξελιχθεί χειρότερα απ ό,τι αναμένεται δεν αποκλείεται η ανάγκη αυτή για νέα κεφάλαια να προκύψει πολύ νωρίτερα.
Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, το …φίδι από την τρύπα θα κληθεί να το βγάλει το ΤΧΣ και το γνωστό μαξιλάρι των 11,5 δις ευρώ. Αυτό το οποίο φυγαδεύτηκε στον EFSF, αλλά θα επιστρέψει όταν παραστεί (τέτοια) ανάγκη.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Εκτός ελέγχου τα καθυστερημένα δάνεια στις τράπεζες

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>