Εκτός ελέγχου τα καθυστερημένα δάνεια στις τράπεζες

Στο 38% υπολογίζονται επισήμως πλέον τα NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) των ελληνικών τραπεζών. Οι ίδιοι οι τραπεζίτες, ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους παραδέχονται ότι το πραγματικό ποσοστό τους κυμαίνεται πέριξ του 50% και περιορίζεται απλώς μέσω της «αξιοποίησης» των κατάλληλων τρικς. Σε απόλυτους αριθμούς το ύψος των επισφαλών δανείων υπολογίζεται μεταξύ 70 και 90 δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή.

Εφόσον αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνονται στην πράξη, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να αποφύγουν, για μια ακόμα φορά, την προσφυγή στη λύση της αύξησης κεφαλαίου. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές …προεργασίες έχουν ξεκινήσει. Για παράδειγμα, η συζήτηση που γίνεται κάνει λόγο για την ανάγκη νέων κεφαλαίων εκεί γύρω στις αρχές του επόμενου έτους. Αν μάλιστα η κατάσταση εξελιχθεί χειρότερα απ ό,τι αναμένεται δεν αποκλείεται η ανάγκη αυτή για νέα κεφάλαια να προκύψει πολύ νωρίτερα.
Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, το …φίδι από την τρύπα θα κληθεί να το βγάλει το ΤΧΣ και το γνωστό μαξιλάρι των 11,5 δις ευρώ. Αυτό το οποίο φυγαδεύτηκε στον EFSF, αλλά θα επιστρέψει όταν παραστεί (τέτοια) ανάγκη.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εκτός ελέγχου τα καθυστερημένα δάνεια στις τράπεζες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.