Εκτός φυλακής για δικαστικά έξοδα και ποινές έως 3.000 ευρώ

Με εισαγγελική γνωμοδότηση

Εκτός φυλακής θα βρεθούν όσοι έχουν φυλακιστεί επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα ή επειδή τους έχει επιβληθεί χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ που δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν. Τον δρόμο για την αποφυλάκισή τους αλλά και την μη προφυλάκιση όσων θα εμπίπτουν στο μέλλον σε αυτή την κατηγορία, ανοίγει γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Μόμπολη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του διευθυντή των φυλακών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάφου αναφέρει στη γνωμοδότησή του, πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ν. 3904/201 για την αποφυλάκιση των κρατουμένων που οφείλουν μόνο δικαστικά έξοδα ή τους έχει επιβληθεί χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ, αφορούν και στους καταδικασθέντες με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν και θα εκδοθούν και μετά την εφαρμογή του Ν. 3904/2010. Δηλαδή και μετά την 23η Δεκεμβρίου 2010 που έλαβε νομική υπόσταση ο Ν. 3904/2010, ο οποίος καταρτίστηκε επί θητείας στο υπουργείου Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, σε μια προσπάθεια να «ανασάνουν» οι φυλακές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κρατούμενοι για τέτοιους λόγους θα πρέπει να αποφυλακίζονται ή να μην φυλακίζονται στο μέλλον και στις περιπτώσεις αυτές το ποσό των εξόδων και η χρηματική ποινή, θα εισπράττονται με άλλο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένες οφειλές θα βεβαιώνονται στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται ο καταδικασθείς και σε περίπτωση μη αποπληρωμής του ποσού θα κινητοποιούνται οι διαδικασίες κατάσχεσης της περιουσίας του, εφόσον υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία.

Για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να εντοπισθεί το ΑΦΜ του καταδικασθέντα – κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά με λαθρομετανάστες αλλοδαπούς – τότε ο εισαγγελέας εκτελέσεως των ποινών θα αποφασίζει εάν ο σχετικός φάκελος θα μπει προσωρινά στο αρχείο ή όχι, λόγω αδυναμίας βεβαιώσεως του χρέους στη αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα αυτό.

protothema


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.