ΕΚΤ: Μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων

Στο 0,30% μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων η ΕΚΤ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, με ισχύ από τις 9 Δεκεμβρίου.

Το βασικό επιτόκιο για τις κύριες λειτουργίες αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,05%.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι περαιτέρω μέτρα νομισματικής πολιτικής θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει.

Η ΕΚΤ έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα στην μάχη της εναντίον του πολύ χαμηλού πληθωρισμού, αποφασίζοντας να οδηγήσει τα επιτόκιά της περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος, σε μια κίνηση που η κεντρική τράπεζα ελπίζει ότι θα τονώσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις 19 χώρες της ευρωζώνης.

Η κίνηση έρχεται να εδραιώσει τις διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις που έχουν ακολουθήσει η ΕΚΤ και η αμερικανική Federal Reserve. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα, και έτσι να “ξεκολλήσουν” από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται για επτά χρόνια.

Η ανακοίνωση των περαιτέρω μέτρων υποδηλώνει ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi είναι πιθανό να παρουσιάσει την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο Draghi θα ανακοινώσει τόσο μια επέκταση του προγράμματος όσο και μια αύξηση του ποσού των μηνιαίων αγορών (που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 60 δισ. ευρώ και αφορά κυρίως κρατικά ομόλογα).


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.