ΕΚΤ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά

Την βεβαιότητα πως τα χαμηλά επιτόκια θα διατηρηθούν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως για να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες συγκέντρωσης.

Παράλληλα, ανέφερε ε εκδήλωση στο Λονδίνο ότι τάσσεται έτσι υπέρ την τραπεζικών συγχωνεύσεων, αν και σπεύδει να επισημάνει πως δεν του αρέσουν οι «εθνικοί πρωταθλητές», ενώ θεωρεί πως το κριτήριο για την όποια συμφωνία θα πρέπει να είναι η βιωσιμότητα.

Ο ντε Γκίντος δήλωσε «Το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων θα είναι μαζί μας για το προσεχές μέλλον και οφείλεται εν πολλοίς σε δομικούς παράγοντες διαρκείας. Ακόμη και όταν ομαλοποιηθεί η νομισματική πολιτική, τα επιτόκια θα παραμείνουν πιθανότατα σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά, που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες».

Σχετικά με τις προοπτικές συγχωνεύσεων, τόνισε πως δεν του αρέσουν ιδιαίτερα οι εθνικοί πρωταθλητές, ωστόσο η ΕΚΤ ενθαρρύνει την περισσότερη συγκέντρωση στον κατακερματισμένο τραπεζικό τομέα. Τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυνοριακό επίπεδο οι συγχωνεύσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν κερδοφορία σε μακροπρόθεσμη βάση. 

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι σήμερα δεν είναι πια τόσο έντονο το λεγόμενο φαινόμενο «doom loop», δηλαδή η σύνδεση κρατικών χρεών- τραπεζών και ο φαύλος κύκλος, που αυτή δημιουργεί, συμπληρώνοντας πως το μεγάλο αγκάθι στο οποίο πρέπει να εστιάσουν οι τράπεζες, όπως είπε, είναι τα «κόκκινα δάνεια».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.