ΕΚΤ: Φήμες για διακοπή χρηματοδότησης ελληνικών τραπεζών

Νέο δημοσίευμα για διακοπή χρηματοδότησης της ΕΚΤ προς ορισμένες ελληνικές τράπεζες ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από το Reuters. Επικαλούμενο πηγές της τράπεζας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως οι πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ διακόπτονται για τις ελληνικές τράπεζες που δεν έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επιτυχώς. Η ΕΚΤ απέφυγε να σχολιάσει.

Ανώνυμη πηγή, προσκείμενη στην υπόθεση, ανέφερε ότι τα κεφάλαια τεσσάρων τραπεζών ήταν τόσο ελλειμματικά που αυτές δραστηριοποιούνται με αρνητικά ίδια κεφάλαια, σύμφωνα πάντα με το Reuters. Ο κανονισμός της ΕΚΤ, δεν τής επιτρέπει να παράσχει ρευστότητα σε τράπεζες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πάγωμα της χρηματοδότησης τους από την ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο εκπρόσωπος της αρνήθηκε να πει σε ποιο βαθμό η ΕΚΤ θα έπρεπε να αλλάξει την πολιτική της εάν συνεχιστούν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται πως σε δημοσίευμά της η ολλανδική Financieele Dagblad, επικαλούμενη «πηγές στις Βρυξέλλες», ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται όλο και περισσότερο τα αιτήματα για ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες, καθιστώντας τις εξαρτημένες από την ελληνική κεντρική τράπεζα για βοήθεια.

Στο τέλος του Ιανουαρίου, οι ελληνικές τράπεζες είχαν λάβει 73 δισ. ευρώ ως στήριξη ρευστότητας από την ΕΚΤ, αλλά αυτό το ποσό έχει μειωθεί περισσότερο από 50%, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η ΕΚΤ περικόπτει τη στήριξη καθώς η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει 25 δισ. ευρώ για αυτόν τον σκοπό, αναφέρει η εφημερίδα.

[sc:Πηγή id=”http://www.zougla.gr/money/article/ekt-fimes-gia-diakopi-xrimatodotisis-elinikon-trapezon” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.