Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας από τα φάρμακα

Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε διευκρινίσεις για το πώς οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που έδωσαν από την τσέπη τους τοι προηγούμενο διάστημα για τα φάρμακά τους.

Συγκεκριμένα  διευκρινίζει πως μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους.

Τα δικαιολογητικά τα οποία καλούνται να καταθέσουν είναι τα εξής:

  • Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινεςσυνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ –ΕΤΕ, ΤΑΠ –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
  • Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
  • Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
  • Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει, επίσης, ότι στους ασφαλισμένους θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό στη συνταγή.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>