Επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και διάσπαση της Ευρωζώνης βλέπουν οι γερμανικές τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank

Αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και διάσπαση της Ευρωζώνης αναμένουν οι μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank, καθώς η πρόσκαιρη ανακούφιση από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στην Ελλάδα δεν είναι αρκετή για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Georg Schuh, επικεφαλής αναλυτής και CIO της Deutsche Bank Assets Management, ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει. Όπως εξηγεί, η διάσπαση του ευρώ συνιστά ένα πολύ πιθανό σενάριο, καθώς δεν υπάρχει καμία πειστική και αποφασιστική λύση στα προβλήματα της Ευρωζώνης.

Κατά τον Schuh, ακόμη κι αν η ΕΚΤ αναλάβει περαιτέρω δράση, τα βασικά προβλήματα της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να εξαφανιστούν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έπεισε ούτε τον Joerg Kramer, επικεφαλής οικονομολόγο της Commerzbank, ο οποίος συνεχίζει να εκτιμά πως αργά η γρήγορα η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Kramer προβλέπει πως σε 5 χρόνια από τώρα η Ελλάδα δεν θα είναι μέλος του ευρώ, ακόμη κι αν η Αθήνα πετύχει χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.

“Η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους ακόμη κι αν εκείνοι έχουν χαλαρώσει. Κάποια στιγμή η χώρα θα χάσει παντελώς την αξιοπιστία της”, προβλέπει ο Kramer. Η Ελλάδα τελικά, συνεχίζει, θα χρεοκοπήσει και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ.

“Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ έτοιμη να εισέλθει στο ευρώ. Το κατάφερε μόνο γιατί παρουσίασε ψευδή στατιστικά στοιχεία για τα οικονομικά της μεγέθη”, δηλώνει ο Theo Waigel, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εκ των “αρχιτεκτόνων” του ευρώ.

Μάλιστα, κατά τον Waigel, η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ αντιστοιχεί με θανάσιμη αμαρτία. Ο ίδιος, υπό το πρίσμα αυτό, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας ελληνικής αποχώρησης.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/topstories/35190–deutsche-bank-commerzbank” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *