Επιτέλους σκέφτονται ελάφρυνση

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, δηλώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται στα πλαίσια του πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και ενδεχομένως να συμφωνήσει σε αλλαγές του πακέτου μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι με δεδομένη την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών θα ήταν «ανόητο», όπως είπε χαρακτηριστικά, να διατηρηθούν οι τρέχοντες όροι του μνημονίου. Το να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να τηρήσει όλους τους όρους του πακέτου θα αποτελούσε «αυταπάτη» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι αποτελεί «ψευδαίσθηση» να λέμε ότι το μνημόνιο δεν χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση.

Πάντως ο επικεφαλής της Γιούρογκρουπ, Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ορισμένοι όροι του μνημονίου, αλλά όχι σημαντικά.

Στο μεταξύ, από την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρθηκε στην πρόθεση των ηγετών να προχωρήσουν προς μια ποιο ενοποιημένη χρηματοπιστωτική δομή για την σταθεροποίηση της Ευρωζώνης.

Κατά την ολοκλήρωση της συνόδου τους οι ηγέτες του G20 δεσμεύτηκαν ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση με στόχο δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της οικονομίας.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *